U 17 SATI

Nakon incidenta ABA liga prelomila: Utakmica u Zadru ipak se igra

Iz zadarske policije naveli su kako su privedene dvije osobe koje se dovode u vezi s napadom te da se nad njima provode istražne radnje

Navijači Zadra. Sime Zelic/PIXSELL

FENA

12.11.2023

ABA liga objavila je da će se utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde odigrati danas od 17 sati kako je i bilo planirano.

Odigravanje utakmice došlo je pod znak pitanja nakon huliganskog napada na članove delegacije beogradskog kluba i srpske novinare u Zadru u subotu navečer.

Vodstvo ABA liga pridružilo se apelima Zadra i Crvene zvezde, koji su pozvali hrvatski MUP da hitno istraže i procesuiraju organizatore i počinitelje napada.

- Ujedno, kroz komunikaciju s klubovima i ostalim faktorima sigurnosti, ABA liga učinit će sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet prođe bez ijednog incidenta i da svi zajedno još jednom pokažemo da se radi o izoliranom slučaju, koji baca sjenu na sve postulate ABA lige i temeljima na kojima je nastala. Uvjereni smo da ćemo zajedno pobijediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti spajati, a ne dijeliti ljude - saopćila je ABA liga.

Srbijanski mediji pišu kako se prvi napad dogodio oko 18.30 ispred hotela u kojem su bili smješteni novinari, a drugi sat i pol kasnije, kada je član Upravnog odbora Crvene zvezde napadnut s prijateljem.

Iz zadarske policije naveli su kako su privedene dvije osobe koje se dovode u vezi s napadom te da se nad njima provode istražne radnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.