EUROLIGA

"Crno-bijeli" ne mogu bez trilera: Bajern porazio Partizan u sjajnom susretu

Partizan se u nekoliko navrata vraćao u utakmicu, ali sve to je bilo uzalud

Partizan i Bajern odigrali sjajnu utakmicu. KK Partizan

N. H.

15.11.2023

Košarkaši minhenskog Bajerna i Partizana odigrali su sjajan susret u "BMW Areni" u Minhenu, a na kraju je slavila domaća ekipa rezultatom 94:85. 

Prvo poluvrijeme ovog susreta zaista je ličilo na neku NBA utakmicu i činilo se da će biti postignut historijski broj poena. Možda je i pravedno što su u prvih 20 minuta dominirali Serž Ibaka (Serge) i Karsen Edvards (Carsen Edwards). 

"Crno-bijeli" su i bolje započeli prvu četvrtinu, ali je svaka naredna pripala Bavarcima. Nekoliko puta su se košarkaši Partizana uspjeli vratiti u ovu utakmicu, ali to na kraju nije pomoglo.

Ponovo ih je koštao ofanzivni skok u ključnim trenucima, koji nisu uspjeli iskontrolisati i koji ih muči cijele sezone.  

Bajern je do pobjede predvodio pomenuti Edvards sa 21 poenom, ali Silvan Francisko (Sylvain Francisco) bio nezaustavljiv za Partizanove košarkaše, te je na kraju završio susret sa 19 ubačaja. 

U dresu Partizana upisao je euroligaški debi Bruno Kaboklo (Caboclo) i to na kakav način. Brazilac je upisao 19 poena, uz samo jedan promašaj iz igre, a uz su dvocifreni još bili Naneli (Nunnaly), Ledej (LeDay), Dožer (Dozier) i Trifunović, mada je to bilo nedovoljno za Partizan.

Obje ekipe su sada na istom omjeru - od tri pobjede i pet poraza u dosadašnjih osam kola Eurolige. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.