DŽOŠ GIDI

NBA zvijezdi zbog seks skandala prijeti gubitak 40 miliona dolara: Pojavio se snimak koji bi ga mogao spasiti

Gidi ima ugovor s australskim proizvođačem žitarica "Weet-Bix", koji je jedan od njegovih glavnih sponzora

Gidi: Zvijezda Oklahoma Sitija. AP

N. H.

28.11.2023

Nakon što je uhvaćen u seks skandalu, košarkaš Oklahoma Siti Tandera Džoš Gidi (Josh Giddey) mogao bi ostati bez sponzorskog ugovora vrijednog 40 miliona dolara. 

Košarkaš Tandera se našao u centru pažnje nakon što su osvanule fotografije njega s maloljetnicom u tušu, te u opisu kojih je stajalo da su njih dvoje imali seksualne odnose. 

Gidi ima ugovor s australskim proizvođačem žitarica "Weet-Bix", koji je jedan od njegovih glavnih sponzora. 

Ukoliko se ispostavi krivim za skandal s maloljetnicom, vrlo lako bi mogao ostati bez ugovora vrijednog 40 miliona dolara. 

Međutim, pojavio se jedan snimak koji bi mogao spasiti Australca. Naime, jedan korisnik društvenih mreža je objavio snimak sebe u noćnom klubu, u kojem se vide Gidi i navodna maloljetnica.

Ono što bi moglo Gidiju pomoći jeste da je u noćne klubove u SAD zabranjen ulazak ispod 21 godine, što bi značilo da je ova djevojka punoljetna. Ukoliko nije, postavlja se pitanje šta je radila unutar noćnog kluba, te da li je ona lažirala svoje dokumente, koje je pokazala na ulazu u isti. 

Naravno, verifikacija ovog snimka treba biti urađena i vjeruje se da će to uraditi nadležni organi.

Još nije poznato šta će se desiti s NBA zvijezdom, ali sigurno je da će ovaj skandal uzdrmati njegovu karijeru koja izgleda kao da bi mogla biti jedna od historijski dobrih, zbog količine talenta Gidija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.