SJAJNA PARTIJA

Džanan Musa izdominirao protiv Partizana: Imao sam osjećaj kao da je koš bazen

Musa je u meču protiv Partizana postigao 23 koša te dvije asistencije

Musa: Pruža odlične partije. Twitter

R. Kapetanović

22.12.2023

U okviru kola Evrolige Real Madrid je pobijedio srbijanskog predstavnika Partizan rezultatom 91:75.

Nestvarna partija

Pored još jedne nestvarne partije „Kraljevskog“ kluba, bh. reprezentativac Džanan Musa je još jednom pokazao o kakvom se igraču radi. Musa je kroz svoju karijeru imao još efikasnijih partija od ove protiv Partizana, ali je ovu utakmicu odigrao gotovo bez greške. 

Musa je u meču protiv Partizana postigao 23 koša te dvije asistencije. Iako je proveo samo 19 minuta na parketu, pokazao je o kakvom se igraču radi.

- Bilo je malo u glavi šta se desilo prošle sezone, ali ušli smo u utakmicu kao i u svaku drugu. Što se mene tiče, držao sam glavu stabilno, krenuo me šut i otvorili su mi se prodori. Kada tako krene, to su najslađe utakmice za igrati. Imao sam osjećaj kao da je koš bazen - rekao je Musa.

Također je dao i svoje mišljenje i o tome koliko je vremena proveo na parketu.

- Ponosan sam na saigrače kako su odigrali utakmicu, a trenerove odluke moram poštovati. Kada sam na terenu pokušavam pomoći timu da pobijedi. Sve ostalo je na treneru, a on radi sjajan posao – naveo je Musa.

Veliki kvalitet

Bh. reprezentativac prije samo nekoliko dana igrao je protiv Crvene zvezde, a sada protiv Partizana, pa je i o utakmicama protiv predstavnika Srbije rekao:

- Uvijek je specijalno igrati protiv beogradskih klubova jer oni nose veliku energiju, kao i njihovi navijači. Mislim da je u ovom trenutku Partizan, rekao bih, čak i znatno bolji od Zvezde. Ipak, pričao sam s Hangom, koji mi je rekao da oni imaju toliki kvalitet da im samo jedna utakmica može biti prekretnica ove sezone. Mislim da bi se čak mogli boriti i za TOP 8 na kraju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.