SKANDAL U CRNOJ GORI

Predsjednik kluba iz ABA lige uhapšen zbog šverca cigareta

Osim njega, pripadnici SPO-a uhapsili su još dvoje službenika Uprave prihoda i carina, te bivšeg zaposlenika u njegovoj firmi

Đorđije Pavićević. FMP

N. H.

28.12.2023

Đorđije Pavićević, predsjednik KK Mornar iz Bara, uhapšen je zbog šverca cigareta, prema nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore. 

Kako prenose crnogorske "Vijesti", pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su Pavićevića i još dvoje službenika Uprave prihoda i carina, te bivšeg zaposlenika u Pavićevićevoj firmi.

- Prema nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a nakon pretresanja prostorija privrednog društva "P" DOO B., Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode Ð.P., osnivača i odgovorno lice društva, kao i bivšeg zaposlenog u društvu N.K. i dva službenika Uprave prihoda i carina I.K. i V.Ð., zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja -  saopćio je "Vijestima" tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Objasnio je da će SPO protiv osumnjičenih fizičkih lica podnijeti krivičnu prijavu, ali i protiv osumnjičenog pravnog lica "P" DOO B., kao i tri pravna lica "A. D. C.", "A." i "L.I.", sa sjedištem u inozemstvu, jer za njih postoje osnovi sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. 

Rođeni brat Đorđija, Mihailo Pavićević trenutno radi kao trener Mornara. Oni su od kluba iz grada na crnogorskom primorju napravili veliko čudo, ali nakon promjene vlasti u Crnoj Gori stala su ulaganja u klub. Za ovaj klub su u prošlosti nastupali bh. košarkaši - Nemanja Gordić i Aleksandar Lazić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.