REAKCIJA

Aco Petrović o navodnom planu Delija da polome noge Draženu: Naučna fantastika

Bivši vođa navijača Crvene zvezde je izjavio kako su pratili Dražena uoči duela s Cibonom

Petrović: Oglasio se na društvenim mrežama. Hrvoje Jelavić / Pixsell

E. Ć.

5.2.2024

Bivši selektor Bosne i Hercegovine i legenda hrvatske košarke Aleksandar Petrović prokomentarisao je navodni plan "Delija" da slome noge Draženu Petroviću.

Naime, Zoran Timić Tima, koji je tokom 80-ih i 90-ih bio vođa Delija, navijača Crvene zvezde, na službenom YouTube kanalu tog kluba ispričao je o jezivom planu Zvezdinih navijača sredinom 80-ih. 

- Petrović je tada bio najbolji igrač Cibone s kojom se Zvezda mučila i željeli smo ga neutralizirati. Prvo smo ga htjeli zaplašiti i prijetiti mu, a poslije i da ga prebijemo. Ideje su se sve više radikalizirale, pa smo došli do toga da mu palicama polomimo noge pred neku važnu utakmicu protiv Zvezde.

Pratili smo ga nekoliko dana u Zagrebu, ali je to bilo dosta teško, jer tada nisu postojali mobiteli. No, saznali smo njegovu rutinu, gdje ide poslije treninga, u kojem kafiću sjedi, gdje stanuje...

Problem je bio što nikada nije išao sam, uvijek je bio s djevojkom ili društvom. Vratili smo se u Beograd i dogovorili da sve to uradimo kad bude odlučujuća utakmica s Cibonom te sezone. Međutim, izgubili smo tada već u polufinalu, pa nije bilo potrebe za nečim takvim - rekao je Timić.

Na ovu priču je reagovao Aco Petrović, Draženov brat i njegov saigrač u to vrijeme.

- Da li sam povjerovao u ovu priču? Apsolutno ne, previše mi izgleda kao naučna fantastika - poručio je Petrović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.