KOLEDŽ KOŠARKA U SAD

Video / Veliki haos u NCAA: Opšta tučnjava na terenu poslije kraja utakmice

Nije još jasan razlog zbog kojeg je i došlo do tučnjave

Opšta tučnjava na terenu poslije kraja utakmice. Youtube

H. J. I.

20.2.2024

U posljednje vrijeme se koledž košarka u SAD (NCAA) prati zbog lijepih, raskošnih poteza i ogromnih talenata, međutim, ovoga puta se dogodilo i nešto što izlazi granica lijepog, a to je velika tučnjava između ekipa Teksasa i Inkarnejt vorda.

Naime, ove dvije ekipe su odigrale utakmicu u kojoj je Teksas slavio sa 76:72, i to poslije produžetka, a sve se nastavilo odmah nakon posljednjeg zvižduka i to tokom pozdravljanja. Na snimku se jasno vidi kako se ekipe pozdravljaju jedna sa drugom, a onda dolazi do gužve.

Nije još jasan razlog zbog kojeg je i došlo do tučnjave, a sve je trajalo oko dvije minute. Čak su igrači i Inkarnejt vorda krenuli ka svlačionici, a onda su se vratili da bi se i oni umiješali. Čitave ekipe su ušle u tučnjavu, dok su i treneri pokušavali da ih razdvoje.

Jedan od komentatora na ESPN-u je rekao i da je neko na tribinama udaren i povrijeđen, ali, još nema detalja oko toga. Također, drugi komentator je dodao i da je jedna djevojčica udarena, a dodao je i da jedan od menadžera ima krv na licu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.