PRED UTAKMICU S BIH

Kole i Jabusele složni: "Moramo se fokusirati na Musu, čeka nas paklena atmosfera"

Francuski košarkaši su spremni za meč, ali i oprezni pred duel s našom reprezentacijom u okviru kvalifikacija za Eurobasket

Jabusele: Zvijezda Francuske. Fena

FENA

26.2.2024

Francuska košarkaška reprezentacija u tuzlanskoj dvorani Mejdan obavlja posljednje pripreme pred večerašnji susret 2. kola kvalifikacija za Eurobasket 2025. protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Na čelu francuske delegacije je proslavljeni Goran Radonjić, koji je prenio utiske Francuza koji su više nego zadovoljni prijemom i uslovima u Tuzli.

Kada je riječ o ekipi, selektor Vinsen Kole (Vincent Collet) je na treningu uvježbavao akcije, ali je i krio glavne taktičke zamisli od znatiželjnih novinara u trenucima kada je trening bio otvoren za javnost.

- Moja ekipa mora biti mnogo bolja u ofanzivnom dijelu, a u defanzivi moramo se fokusirati na Džanana Musu, koji je najbolji igrač Bosne i Hercegovine. Bit će teška utakmica u paklenoj atmosferi - rekao je Kole.

Geršon Jabusele (Guerschon Yabusele) je saigrač Džanana Muse u Real Madridu i raduje se dvoboju protiv njega.

- Bosna i Hercegovina je dobra reprezentacija. Očekujemo tešku utakmicu. Ono što sam čuo da nas čeka i paklena atmosfera na tribinama. Radujem se tome - rekao je Jabusele.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Francuska počinje u 19 sati, a vrata dvorane Mejdan bit će otvorena od 17 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.