LUKA, LUKA I SAMO LUKA

Kapitenu Slovenije dosadilo glorifikovanje Dončića: "Ne bi vidio velikog takmičenja bez nas"

Ostalim igračima je dosadilo pljuvanje, mnogi od njih razmišljaju da više ne igraju za reprezentaciju, dodao je

Prepelič: Ogorčen na Dončića. FIBA

N. H.

28.2.2024

Košarkaši Slovenije kvalifikacije za Eurobasket počeli su pobjedama nad Ukrajinom (87:73) i Izraelom (88:79). 

Nakon dva upisana trijumfa, kapiten Klemen Prepelič, inače saigrač našeg Miralema Halilovića u Galatasaraju, otvoreno je progovorio o činjenici da je u fokusu slovenske javnosti Luka Dončić, koji nije bio prisutan. 

Prepelič je istakao da mu je dosadilo glorifikovanje Dončića i priča o njemu i kad ne igra za reprezentaciju.

- Uvijek se ističe da Dončić nije tu i zašto ga nema. Luka, Luka i opet samo Luka... Svi smo svjesni da bez Dončića nemamo šanse za sam vrh svjetske košarke, ali ja dobivam informacije da se stalno pljuje po momcima koji uvijek dolaze igrati za reprezentaciju - rekao je Prepelič za rtvslo.si.

Bek šuter slovenske reprezentacije dotakao se i činjenice da Dončić bi rijetko kad imao priliku obući dres reprezentacije da nije ostalih reprezentativaca. 

- Upravo bez tih momaka niko ne bi ni vidio Luku u slovenskom dresu na velikim takmičenjima. Tih 11, 12 momaka koji su uvijek tu zaslužuju malo više poštovanja naših navijača. Uvijek govorim da su naši navijači najbolji na svijetu, ali muka mi je od stalnog pljuvanja ostalih igrača. Iskreno, mnogi od njih razmišljaju da više ne igraju za reprezentaciju - naglasio je Prepelič.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.