PRVACI A1

KK Radnički Goražde izborio plasman u Premijer ligu BiH

Adi Alikadić i Kameron Koplend vodili su klub do pobjede, a obojica su imali po 19 ubačenih poena i četiri asistencije

Radnički proslavio titulu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
Alen Bajramovic

22.4.2024

Nakon sjajne utakmice, Košarkaški klub Radnički Goražde plasirao se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Pobjedivši ekipu KK Igman Burch Ilidža rezultatom 95:79, košarkaši Radničkog ušli su u društvo najboljih bh. košarke.

Sinoćnjom pobjedom Radnički je postao šampion A1 lige Federacije BiH za sezonu 2023/24. U finalnoj seriji doigravanja Goraždani su u oba susreta slavili protv ilidžanskog Igman Burcha.

Na utakmici odigranoj u gradskoj dvorani "Mirsad Hurić", već nakon prve četvrtine, koja je završila rezultatom 28:15, bilo je jasno da je Radnički bliže pobjedi. Do poluvremena je tim iz Goražda samo povećao prednost za još tri poena i na odmor su otišli pri rezultatu 50:34.

Smanjio je Igman Burch u trećoj dionici zaostatak za jedan poen što naravno nije bilo dovoljno i Radnički je rutinski sačuvao stečenu prednost do kraja meča.

Adi Alikadić i Kameron Koplend vodili su klub do pobjede, a obojica su imali po 19 ubačenih poena i četiri asistencije. Nakon utakmice uslijedilo je slavlje pobjedničke ekipe uz vatromet i druženje sa igračima na platou ispred gradske dvorane. Dodjeljene su zahvalnice i medalje, a za najkorisnijeg igrača utakmice proglašen je Adi Alikadić.

Radnički je inače u play-off ušao kao prvak A1 lige, skupina Jug. Doigravanje su igrale po dvije ekipe iz regija Sjever i Jug, a finale su igrale dvije ekipe iz Juga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.