SUKOB NA UTAKMICI

Uznemirujuće / Košarkaš Partizana udario u lice igrača Zvezde, oglasili se "crveno-bijeli"

Incident se desio uoči treće finalne utakmice plej-ofa ABA lige

Stefan Lazarević. PlatformaX

R. K.

19.5.2024

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se hitnim saopštenjem nakon incidenta uoči treće finalne utakmice plej-ofa ABA lige.

Naime, srbijanski mediji su objavili da je Džejms Naneli (James Nunnally) pesnicom udario Stefana Lazarevića, nakon čega je klub odmah reagovao.

 - KK Crvena zvezda Meridianbet obaviještava javnost da je u nedjelju u prijepodnevnim satima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao „teške tjelesne povrede“ nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija.

Incident se dogodio prije početka prijepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete vidjeti u slikama u prilogu ispod teksta.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo djelo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao „nanošenje teških tjelesnih povreda“.

Također, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabilježen u historiji ove lige i sa ovakvim posljedicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću. Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crevna zvezda Meridianbet je hitno već podnio disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujuemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbjednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata - saopštili su iz Crvene zvezde.

Stanje igrača nakon incidenta. PlatformaX

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.