NOGOMET

Haris Duljević: Volim Sarajevo i ne komentiram špekulacije

Najvredniji eksponat bordo kluba za “Dnevni avaz”

A. DRINJAKOVIĆ

21.1.2017

Ide, ne ide, žele ga Fortuna i Seltik pa ga dan poslije ne žele... Sarajevo bi ga i prodalo, a i ne bi... Nedoumica u vezi s Harisom Duljevićem ove zime je i previše. 

Budućnost kapitena i najvrednijeg eksponata kluba s Koševa pod velikim je znakom pitanja. Na osnovu svakodnevnih špekulacija, među kojima je, istini za volju, dosta neosnovanog lupetanja po portalima u želji za klikovima naivaca, čovjek ne bi mogao zaključiti ništa, ali kako vrijeme odmiče, a na adresu Sarajeva ne stiže nijedna konkretna ponuda koja bi zadovoljila sve strane, razum govori da bi Duljević i u proljetnoj polusezoni mogao nositi bordo dres. 

Sretan u klubu 

Sam Duljević nije se previše izjašnjavao o svojoj situaciji. Na razgovor za “Dnevni avaz” ipak je pristao, ali mu je pristupio dosta oprezno. 

Na prvo pitanje koje se nameće samo po sebi – je li bliži odlasku ili ostanku na Koševu, Haris nam je diplomatski rekao: 

- Ne bih komentirao medijske špekulacije i različite navode. Pripreme su tek počele i u potpunosti sam fokusiran na naporne treninge.

Igrač sam Fudbalskog kluba Sarajevo. Imam važeći ugovor i volim ovaj klub. Itekako sam svjestan uloge Sarajeva u mom razvoju. Sretan sam ovdje, ali i skoncentrisan na treninge i pripreme. Želimo se dobro pripremiti za proljetni dio sezone, gdje nas očekuju mnogi teški zadaci, koje želimo uspješno riješiti. 

Malo se u svim špekulacijama o transferu govorilo o Engleskoj, malo o Njemačkoj, a na pitanje kakve su njegove želje, Haris je rekao: 
 
- Smatram da je još prerano o tome govoriti, jer su naše pripreme u toku. Postoje ljudi koji se, zajedno s klubom, brinu o mojoj karijeri. 

Nema sumnje, ukoliko Duljević ostane u timu, Sarajevo će imati mnogo veće šanse u borbi za naslov. 

Visoke ambicije 

- Naš osnovni cilj je izlazak u Evropu. Prošle godine to nismo uspjeli i mislim da smo sada na dobrom putu. Sarajevo je klub koji uvijek ima visoke ambicije i niko ne bi bio sretniji od nas da obradujemo svoje navijače i da taj izlazak na međunarodnu scenu izborimo osvajanjem jednog trofeja. Dobro stojimo u ligaškom takmičenju, popravili smo igru, a još učestvujemo i u Kupu BiH. Idemo da se dobro spremimo za sve ono što dolazi u proljeće – kazao je Duljević. 

Pauza u najgorem trenutku 

- Saradnja s čitavim stručnim štabom veoma je dobra, a to se najbolje vidi kroz naše rezultate. Odigrali smo fantastično u finišu sezone i ostaje žaljenje što je prvenstvena pauza došla u onom trenutku kada smo svoju igru i formu doveli na zavidan nivo. Želimo da na proljeće nastavimo tamo gdje smo stali početkom decembra prošle godine - rekao nam je Duljević. 
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.