NOGOMET

U-21 selekcija BiH | Marinović uoči Rumunije: Optimista sam, idemo po pobjedu

j. Hadžić/Avaz.ba

Piše: D. J.

31.8.2017

U zeničkom Trening centru Nogometni savez Bosne i Hercegovine održana je press-konferencija na kojom je najavljena sutrašnja utakmica s odgovarajućom reprezentacijom Rumunije. 

Selektor naše mlade reprezentacije Vinko Marinović rekao je okupljenim novinarima kako nisu imali posebno mnogo vremena za neki ozbiljniji rad.


Jaka grupa

- Nadam se da ćemo uspjeti ponoviti igru iz prethodnog perioda i da ćemo opet biti na taktičkom dijelu u utakmici na nivou koji nam je potreban kako bismo ostvarili potreban rezultat. Dodatni vjetar u leđa će nam sigurno biti i podrška naših navijača s tribine Trening centra. Uvjeren sam da će i igrači to prepoznati te dati svoj maksimum kako bismo svi zajedno na kraju slavili.

Naša grupa je dosta jaka. Meni je u fokusu uvijek samo prva naredna utakmica, naravno čeka nas još i Portugal, Vels... Teško je pričati unaprijed o nekoj snazi protivnika jer su sve reprezentacije još uvijek u stvaranju. Mislim da bez obzira na sve da su to kvalitetne ekipe, mi moramo što bolje odigrati svaku utakmicu ispred sebe i na takav način se borimo za što bolji plasman.

Naš protivnik je izuzetno kvalitetna ekipa u posjedu lopte, tehnički su veoma jaki. To je ekipa koja želi da igra, imaju izraženo kvalitetna krila koja rješavaju situacije driblingom, špica. Dosta su ujednačeni, njihov selektor ima dosta opcija jer su uglavnom svi igrači dosta slični. Veoma su opasni u situacijama 1 na 1. Očekuje nas zaista teška utakmica i moramo biti kompaktni, taktički diciplinovani kako bismo spriječili te njihove eventualne akcije. –rekao je Marinović.

Amer Gojak, vezni igrač zagrebačkog Dinama, rekao je da očekuje pobjedu u sutrašnjoj utakmici.

- Analizirali smo protivnika i znamo sve njegove dobre i loše strane. Iskoristiti ćemo njihove mane da dođemo do pozitivnog rezultata. Od nas očekujem da pružimo svoj maksimum. –rekao je Gojak.

Skautirali protivnika

Kerim Memija, odbrambeni igrač danskog Vejle BK, ističe da su naši igrači prilično dobro pripremljeni za ovu utakmicu.

- Skautrali smo protivnika, odradili smo dosta razgovora sa selektorom i stručnim štabom. Mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu ukoliko ispoštujemo sve dogovore –rekao je Memija.

Meč počinje u 17 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.