NOGOMET

Dr. Karabeg za Avaz.ba o problemu Joze Šimunovića

Šimunović, Baždarević i Karabeg: Novi problemi za Zmajeve

Piše: A. S.

2.10.2017

Ni Jozo Šimunović neće igrati protiv Belgije. Stoper škotskog Seltika neće debitirati za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine niti u predstojećoj utakmici sa Belgijom, koja se 7. oktobra igra na Grbavici.

Prema našim saznanjima, Šimunović se povrijedio na utakmici protiv Glazgova (2:0), a šefu medicinskog tima reprezentacije prof. dr. Reufu Karabegu, iz Škotske je dostavio i ljekarske nalaze koji to potvrđuju. 

- Radi se o pucanju jednog mišića stražnje lože s okolnim krvnim podlivom. Šimunoviću je potrebno do tri sedmice oporavka do pune sportske aktivnosti. Riječ je o parcijalnom (djelimičnom) puknuću stražnje lože natkoljenice – kazao je za Avaz.ba prof. dr. Karabeg.


Pjanić ima problema s napuklim mišićem. Pjanić ima problema s napuklim mišićem

Prije Šimunovića, zbog povreda otpali su Miralem Pjanić (Juvfentus) i Sanjin Prcić (Ren), umjesto kojih su na današnje okupljanje pozvani Nemanja Bilbija (Zrinjski) i Haris Medunjanin (Filadelfija, SAD).

- Prcić ima problema sa uganućem skočnog zgloba – kazao je Karabeg, koji je još prošle sedmice potvrdio za Avaz.ba da Pjanić neće igrati zbog puknuća mišića, nakon što je razgovarao sa ljekarom Juventusa dr. Fabiom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.