NOGOMET

“Zmajevi” sutra rano ujutro igraju protiv Amerikanaca: Prosinečki u Los Anđelesu polaže prijemni ispit

Prosinečki: Priželjkuje uspješan start

Piše: A. Dr.

28.1.2018

Robert Prosinečki sutra će rano ujutro (4.30 sati) u Los Anđelesu imati premijeru na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu protiv Sjedinjenih Američkih Država.  

“Zmajevi” su nakon 14 sati leta stigli u Kaliforniju i sada je najvažnije da se što prije adaptiraju na vremenske uvjete na Zapadnoj obali SAD. Ekipa je jučer obavila trening na jednom od terena Centra “StubHub” u Los Anđelesu.

Ostvaren san

U ekipi, koju mahom čine fudbaleri iz Premijer lige BiH, vlada odlično raspoloženje, a državnom timu priključio se i golman azerbejdžanskg prvaka Karabaga Ibrahim Šehić.

- Ovaj susret bit će odlična prilika igračima iz domaćeg prvenstva da pokažu koliko vrijede. Svi igrači koji su doputovali, dobit će priliku i sada je sve do njih. Nadam se da ćemo nakon mečeva s Amerikancima i Meksikancima 31. januara imati igrače koji će i u budućnosti biti A-reprezentativci.

Naravno, želim da uspješno debitiram na klupi BiH – izjavio je selektor Prosinečki.

Veznjak Sarajeva Elvis Sarić imat će priliku za debi u državnom timu.

- Svakom igraču je san da zaigra za reprezentaciju. Nadam se da ću imati šansu da se pokažem u susretima sa dvije jake selekcije. Spremni smo za izazove protiv Amerikanaca i Meksikanaca – izjavio je Sarić.

Pažnja Medunjaninu

Amerikanci, čija selekcija, također, neće nastupiti u najjačem sastavu, u predstavljanju našeg tima najviše su prostora dali Harisu Medunjaninu, članu MLS ligaša Filadelfije, i Elviru Ibiševiću, rođaku proslavljenog napadača Vedada. Inače, očekuje se da će “Zmajevi” u Los Anđelesu imati veliku podršku s obzirom na brojnost bh. dijaspore u Americi.

Igrački kadar 

Golmani: Ibrahim Šehić (Karabag, Azerbejdžan), Kenan Pirić (Zrinjski). Odbrana: Darko Todorović (Sloboda), Daniel Graovac (Željezničar), Marko Mihojević (Sarajevo), Almir Bekić (Sarajevo).

Vezni red: Elvis Sarić (Sarajevo), Dino Beširević (Radnik), Stjepan Lončar (Široki Brijeg), Haris Medunjanin (Filadelfija, SAD), Tomislav Tomić (Olimpija, Slovenija), Marijan Ćavar (Ajntraht, Njemačka), Goran Zakarić (Željezničar), Ognjen Todorović (Zrinjski), Luka Menalo (Široki Brijeg), Zoran Kvržić (Rijeka, Hrvatska).

Napad: Mersudin Ahmetović (Sarajevo), Adnan Šećerović (Mladost DK), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Elvir Koljić (Krupa), Elvir Ibišević (Univerzitet Nebraska).



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.