NOGOMET

Nemojte zaboraviti naviti alarme: "Zmajevi" u 3.30 sati igraju protiv SAD u Los Anđelesu

Piše: A. S.

28.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine noćas u 3.30 sati po našem vremenu, u Los Anđelesu igra prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Oslabljeni tim „Zmajeva“, bez naših najboljih igrača koji igraju u evropskim ligama, uglavnom sastavljen od igrača iz BH Telecom Premijer lige, na iskušenju je protiv igrača iz MLS lige.  

Debi Prosinečkog i pojedinaca

Osim što će za pojedine igrače iz našeg najelitnijeg nogometnog takičenja ovo biti prvi susret u dresu „Zmajeva“, na klupi će debitirati i novi selektor Robert Prosinečki.

Popularni Žuti je iz Amerike za Avaz.ba poručio da je najviše zadovoljan da nema povrijeđenih igrača, tako da će na utakmici svi pozvani reprezentativci dobiti priliku za igru.

- Radili smo dobro, momci su veoma kvalitetno odgovorili zadatku. Očekujem da se predstavimo u najboljem svjetlu, bez obzira što nema Edina Džeke i ostalih – kazao je Prosinečki.

Prema vijestima s lica mjesta, a Avaz.ba će na stadionu u Los Anđelesu imati specijalnog izvještača, od 22 sata po našem vremenu u ovaj grad su počeli dolaziti brojni naši navijači, tako da će „Zmajevi“ s tribina imati odličnu podršku.

Uostalom, kao i prethodnih godina kada su naši nogometaši igrali na američkom tlu, u prvom redu prije premijernog nastupa na Svjetskom prvenszvu u Brazilu 2014. godine.

Medunjanin kapiten

Kako saznajemo, kapitensku traku će nositi Haris Medunjanin, naš vezista iz redova Filadelfije Union, koji od svih igrača koji su na raspolaganju Prosinečkom ima najviše iskustva..

Prema najavama početnih 11 igrača reprezentacije BiH moglo bi izgledati ovako: Šehić, D. Todorović, Mihojević, Graovac, Bekić, Sarić, Tomić, Medunjanin, Zakarić, Menalo, Ahmetović.

Ako idete sada na spavanje, nemojte zaboraviti naviti alarme za 3.30 sati, jer „Zmajevi“ u 2018. godini u Los Anđelesu igraju prvi susret u 2018. godini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.