LIČNOST DANA

Strpljivi „zmaj“

N. C.

6.5.2018

Riad Bajić bio je strijelac pogotka za vodstvo Bašakšehira u meču sa Sivasporom. Pogodio je reprezentativac Bosne i Hercegovine mrežu gostiju već u 14. minuti i tako odmah opravdao povjerenje koje mu je pružio trener Abdulah Avdži (Abdullah Avci).

Drugi je to gol 24-godišnjeg napadača s Grbavice u sedam nastupa u dresu kluba iz Istanbula.

Na žalost po ekipu u kojoj pored Bajića igra i Edin Višća, koja je puni sat igrala s igračem manje u ovoj utakmici, meč je završen 1:1 i dva dragocjena boda izgubljena su u neizvjesnoj borbi za titulu. Bašakšehir pokušava prvi put postati šampion Turske u konkurenciji mnogo većih klubova, Bešiktaša, Fenerbahčea i Galatasaraja. Dva kola prije kraja prvenstva Bajićev i Višćin klub bodovno je poravnat s Galatom, koji je bliže naslovu jer ima odigran meč manje.

Predugo je Bajić čekao da ga Avdži uvrsti u startnu postavu, otkako ga je zimus Bašakšehir posudio od Udinezea. Konkurencija u ovom timu jeste žestoka, ali ovim brzim pogotkom strpljivi Bajić pokazao je da je trener možda i griješio što ga je do sada uporno držao na klupi. Pomalo je nejasno zašto turski stručnjak nije više koristio bosanskohercegovački napadački dvojac, koji je mogao zajednički donijeti mnogo više svojoj ekipi.

Riad Bajić rođen je 6. maja 1994. godine u Sarajevu. Za Bosnu i Hercegovinu odigrao je četiri utakmice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.