FK ŽELJEZNIČAR

Ivan Lendrić nikad spremniji za novu sezonu: Želim titulu na Grbavici

N. DEMIROVIĆ

17.7.2018

Pažnju navijača Željezničara u posljednje vrijeme zaokuplja i Ivan Lendrić, inače omiljeni napadač, koji je ne tako davno napravio transfer s Grbavice u Francusku. Mjesto za održavanje forme je upravo Željezničar, što je pobudilo nadu među pristalicama “Plavih”. Nije zaboravljeno da je bio prvi strijelac lige, a kako kaže, spreman je za novu sezonu.

Dosta opcija

- Mislim da nikad nisam bio fizički spremniji. Jedva čekam da za mene počne sezona, jer osjećam da bi ovo mogla biti moja godina i da mogu napraviti dobre stvari - kaže Lendrić.

Veliki upitnik stoji uz informaciju gdje će Lendrić nastaviti karijeru. On sam još vaga. 

  - Opcija stvarno ima dosta, ali želim odabrati najbolje za sebe. Potpisat ću tamo gdje mi srce kaže i gdje je najbolja sredina. Gledam i gdje ću moći dati najviše i pokazati koliko vrijedim - tajnovit je Lendrić. 

Navijači Željezničara prizivaju hrvatskog internacionalca i, prema mišljenju mnogih, to bi bilo veliko pojačanje za Željezničar.

Osjećao ljubav

- Mnogo mi znači što navijači Želje vjeruju u mene. Možda sam jedan od rijetkih koji je osjećao njihovu ljubav u svakoj utakmici u kojoj sam nastupio i na to sam izuzetno ponosan. Prijatelji iz Sarajeva stalno mi govore da bi bila ludnica da se vratim - naglašava Lendrić, a onda na pitanje može li se desiti da naredne sezone ipak nosi dres Željezničara, dodaje:

- U nogometu se nikad ne zna. Za sada sam bliže odlasku u inozemstvo. U svakom slučaju, igračima i treneru Želje želim mnogo sreće u predstojećoj sezoni. Želim da titula napokon dođe na Grbavicu - završio je Lendrić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.