NOGOMET

Ferguson je bio car: Evo zašto je legenda Junajteda pustila Pogbu da ode za džabe

Njegova partija protiv Brajtona šokirala mnoge ljubitelje ovog sporta

Pogba na utakmici protiv Brajtona ( AFP)

Blic.rs

23.8.2018

Fudbaler Mančester junajteda Pol Pogba (Paul Pogba) je toliko loše odigrao u drugom kolu Premijer lige da je njegova partija protiv Brajtona šokirala mnoge ljubitelje ovog sporta.

Kada je stigao na Old Traford iz Juventusa, u tom trenutku je njegov transfer od 105 miliona eura bio najveći u historiji fudbala (u međuvremenu je pao na četvrtu poziciju). Tada su se mnogi smijali upravi slavnog kluba, jer je ogroman novac dala za igrača kojeg se svojevremeno odrekla.

Naime, kao mladića, Pola Pogbu je iz Junajteda za džabe pustio da ode niko drugi do trofejni trener Aleks Ferguson (Alex). Njega su potom, i pored zasluženih hvalospjeva zbog ogromnih uspjeha, često s podsmijehom gledali kada bi se govorilo o Pogbi, jer je, eto, "Francuz izrastao u moćnog igrača sredine terena, a Ferguson ga se lako odrekao".

Čuveni Fergi bi na podsmijehe odgovarao osmijehom. Tako je to trajalo dok novi ljudi u Junajtedu nisu poželjeli da Pogbu vrate, platili su to koliko su platili, a onda...

Onda je u drugom kolu prvenstva došao na red meč s Brajtonom na kome je Pogba, kao osvajač svjetske titule u dresu Francuske, odigrao toliko očajno, da takvu igru ne pamte ni najstariji navijači kluba s "Teatra snova". 

Bilo je tu i pogrešnih prijema lopte i prejakih i preslabih dodavanja i slanja lopte ne samo "u prazno" - već u aut. Bila je to, riječju, katastrofa. Uostalom, dvominutni snimak tih užasnih poteza pojedini ljubitelji fudbala su objavili na Twitteru, a možete ga pogledati ispod: 

I taman kada poslije te dvije minute počnete i sami da se pitate "Šta ovo bi?" ili "Kako ovaj igra u Junajtedu?", možete da bacite pogled i na jednu Pogbinu "bravuru" koja nije uvrštena u onu kompilaciju poteza na meču s Brajtonom, a koja svakako može poslužiti kao začin za ovu priču. Pogledajte o čemu je riječ: 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.