ENGLESKA

Liverpul u gostima savladao Lester za četvrtu pobjedu u sezoni

Slavili rezultatom 2:1

AFP

Avaz Sport

1.9.2018

Liverpul je kao gost u okviru četvrtog kola engleske Premijer lige savladao Lester rezultatom 2:1

"Redsi" su od početka bili konkretniji, a prvu priliku u 4. minuti imao je Roberto Firmino, no Kasper Šmajhel (Schmeichel) je pokazao golmansku klasu i odbranio njegov šut koji je išao u okvir gola.

Minutu kasnije, Mohamed Salah je snažno šutirao, ali je lopta prošla malo pored desne stative. Liverpul je do vodstva došao u 10. minuti, kada je Sadio Mane pratio centaršut u kazneni prostor i šutirao perfektno nisko po sredini gola. Prvu priliku Lester je imao u 24. minuti, ali je Demarai šutirao slabo, pa je Alison lagano odbranio. Liverpul je do novog pogotka došao u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, kada je nakon centaršuta iz kornera Firmino bio najviši u skoku i poslao loptu iza leđa golmana domaćina. 

U drugom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, sve do 63. minute, kada su domaćini uspjeli smanjiti prednost. Nakon katastrofalne greške golmana Liverpula, Rašid Gezal (Rachid Ghezzal) je sretno zabio po sredini gola. Do kraja meča domaćini su pokušavali da dođu do boda, no u tome nisu uspjeli. Liverpul je tako zabilježio četvrtu uzastopnu pobjedu s kojom su ostali na vrhu premijerligaške tabele. 

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.