KVALIFIKACIJE

"Zmajevi" složni: Želimo pobjedu nad Švicarskom

Pripreme u Zenici

Mladi "Zmajevi" optimisti pred utakmicu u petak. D. Jurišić

D. J.

7.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine se u Trening centru NSBiH u Zenici priprema za nastavak kvalifikacija za Euro, koje se iduće godine održava u Italiji.

Pred početak sinoć održanog treninga, na zagrijavanju, nije izostala popularna „ševa“ a potom niti čvoke, što je još jedan pokazatelj dobre atmosfere koja vlada u taboru naše „U-21“ reprezentacije.

Selektor Vinko Marinović je ponovio kako će s oprezom ući u naredne dvije utakmice jer je riječ o reprezentacijama koje su jedine bile bolje od naše u dosadašnjem toku kvalifikacija.

- U Švicarskoj smo igrali dosta dobro i nedostajalo nam je malo sreće da izborimo povoljniji rezultat od tog minimalnog poraza (0:1). Naš protivnik je kvalitetna ekipa, ali se nadam da ćemo, uz maksimalni angažman, kao i do sada, ostvariti pozitivan rezultat. Za sad smo svi fokusirani na reprezentaciju Švicarske, ali znamo da nas i nakon te utakmice očekuje kvalitetan protivnik, Rumunija – rekao je selektor Marinović.

Zdravstveni bilten nije idealan, pogotovo kod igrača veznog reda. Pod upitnikom je nastup Ivana Jukića, igrača Korone Kielce, i Demira Pece iz bijeljinskog Radnika, dok igrač Krupe Nikola Dujaković, vjerovatno, zbog povrede neće igrati.

Svi prisutni igrači su složni u tome da ih u petak očekuje kvalitetan protivnik, ali da isto tako, uz podršku publike, mogu ubilježiti novu pobjedu i ostati na prvom mjestu u kvalifikacionoj grupi. Utakmica BiH – Švicarska je na rasporedu u petak u Trening centru NSBiH s početkom od 17 sati. Ulaz je slobodan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.