NEVJEROVATNE CIFRE

Nejmara klub papreno stimuliše da pozdravlja navijače

Moderni nogomet i sva zbivanja oko njega odavno su prešla granice normalnog i očekivanog

AFP

Index.hr

9.11.2018

Moderni nogomet i sva zbivanja oko njega odavno su prešla granice normalnog i očekivanog, a sve češće svjedoci smo samo bizarnih i nevjerovatnih stvari i događanja. Posljednji u nizu takvih su novi detalji u Nejmarovom (Neymar) ugovoru s PSG-om koji izazivaju prave kontroverze.

Dokumentarac Radija Monte Karlo otkrio je nekoliko bizarnih detalja iz Brazilčevog ugovora zbog kojih ćete promijeniti pogled na nogomet, ako to već niste prethodno napravili. 

Ako ste mislili da Nejmar navijače PSG-a pozdravlja samo zato što su mu dragi, prevarili ste se. Naime, on po posebnoj klauzuli u ugovoru dobiva čak 375.000 eura godišnje samo da pozdravi navijače prije i poslije utakmice. Ako mislite da je to nevjerovatan podatak, sljedeći će vas izuti iz cipela.

Brazilac dobiva nevjerojatnih 2,5 miliona eura godišnje samo da ne kritizira odluke trenera francuskog prvaka, javlja RMC. 

Također, tu je i klauzula po kojoj Nejmar može zaraditi dodatna dva miliona eura ukoliko u izboru za "Zlatnu loptu" bude među tri najbolja igrača.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.