PREMIJER LIGA BIH

Šok na Grbavici: Tuzla City u meču punom preokreta savladala Željezničar

Nukić donio tri boda Tuzlacima

Detalj s utakmice na Grbavici. M. Kadrić

Avaz Sport

11.11.2018

U posljednjoj utakmici 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City je u utakmici punoj preokreta savladala Željezničar rezultatom 3:2.

U uvodnih pet minuta meča nije bilo uzbuđenja. U 7. minuti dobru priliku za goste imao je Crnkić, ali je Zilić u posljednji trenutak stigao i izbio loptu u korner. Prvu ozbiljniju priliku Željo je imao u 11. minuti, ali je Veselinović glavom šutirao preko gola gostiju. U 17. minuti Crnkić je šutirao iz voleja, ali nije bilo opasnosti po Kjosevskog. 

U 20. minuti igrač gostiju Ajdin Nukić dobio je dubinsku loptu i pobjegao Antoniju Paviću koji ga je srušio u kaznenom prostoru, a sudija Zoran Grbić iz Prijedora pozao je na bijelu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Ivan Kostić. Nakon toga, uslijedio je nešto mirniji period meča. 

Željezničar je do poravnanja došao u 31. minuti. Čurjurić  je sjajno izveo slobdonjak, a loptu u vlastitu mrežu nespretno poslao je Adnan Šećerović za 1:1. Pet minuta kasnije, Veselnović je pokušao pronaći Krpića, ali napadač Željezničara nije najbolje zahvatio loptu, te je ona otišla pored gola. 

"Plavi" su do preokreta došli u 41. minuti kada je nakon udarca Osmanovića lopta na putu do gola pogodila Krpića i završila u mreži gostiju za 2:1. Pred sami kraj prvog dijela mogao je Željo povećati prednost, ali je u 44. minuti Jazvić šutirao preko gola Tuzlaka. 

I na otvaranju drugog dijela Željo je bio konkretnija ekipa na terenu. U 49. minuti  Pavić je šutirao, ali je lopta otišla preko gola. U 54. minuti Čurjurić je uposlio Jazvića čiji je pokušaj ubacivanja za Krupića bio izblokiran . Dvije minute kasije, Crnkić je nakon sjajoj prodora šutirao, ali je Kjosevski spasio Želju. 

U 59. minuti gosti iz Tuzle došli su do izjednačenja. Šećerović je izveo korner, a na pravom mjestu našao se Vojo Ubiparib koji je prizemnim udarcem, uz malo sreće, matirao Kjosevskog za 2:2.  Četiri minute kasnije, ponovo je pokušao Ubiparip, ali je iz dobro pozicije slabo šutirao.

U  69. minuti Čurjurijć je izveo slobodan udarac sa vrha šesnaesterca, ali lopta je prohujala pored stative. Samo minutu kasnije, Tuzla City je došla do novog vodstva. Crnkić se izborio za jednu loptu na lijevoj strani, a zatim je pronašao Nukića koji je odmjerenim šutem iskosa pogodio za 3:2. 

Nakon primljenog gola i šoka, igrači Želje pokušali su uspostaviti blagu inicijativu. U 77. minuti  gosti su imali dosta sreće, kada je lopta pogodila Šećerovića, ali na kraju ipak došla do golmana Fejzića. Pokušavali su domaći igrači svim snagama da dođu do novog gola i boda, međutim nisu uspjeli, pa su na kraju pretrpjeli treć uzastopni težak poraz. "Plavi" će u narednog kolu gostovati Krupi, dok će Tuzla City ugostiti Zrinjski.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
FcTables.com
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.