REPREZENTACIJA

Marinović: Zadovoljni smo pobjedom i odnosom prema igri

Prvi meč nove generacije U-21 reprezentativaca završen je uspješno

Marinović: Zadovoljan nakon pobjede. Arhiv

Avaz Sport

19.11.2018

Prvi meč nove generacije U-21 reprezentativaca završen je uspješno, izabranici Vinka Marinovića su u Zenici pobijedili Azerbejdžan 2:0.

Selektor Marinović, nakon susreta, u razgovoru za zvaničnu stranicu NSBiH nije krio zadovoljstvo. 

- Zadovoljni smo utakmicom, pobjedom i odnosom reprezentativaca prema igri. Uspjeli smo odraditi ono što smo planirali za ovo okupljanje i to je najbitnije. Na igračima je sada da nastave da rade u svojim klubovima, a mi ćemo ih pratiti. U fazi odbrane smo odigrali dosta dobro gdje smo protivniku dopustili možda jednu priliku. U fazi napada može i više, ali to tek treba doći na svoje. Tek stvaramo ekipu i vidjet ćemo još kako će to da izgleda - rekao je Marinović.

Strijelac prvog gola Nardin Mulahusejnović je, također, zadovoljan.

Drago mi je zbog pogotka i pobjede. Predstavili smo se u dobrom svjetlu iako još trebamo da se uigramo. Sretan sam što smo svi dobili šansu da se pokažemo i nadam se da smo opravdali povjerenje. Ova generacija želi da napravi iskorak i ode na veliko takmičenje - rekao je Mulahusejnović.

Petar Bojo smatra da je ekipa zasluženo pobijedila.

Ovo nam je prva utakmica i zato nam je važna. Svi smo dali svoj maksimum i zasluženo smo pobijedili. I oni su željeli pobjedu, ali mi smo danas bili bolji. Zadovoljan sam zbog asistencije, ali najvažnije je da smo pobijedili i pokazali da imamo potencijal - istakao je Bojo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.