EVROPSKA LIGA

Dinamo pred novim ispitom: Mogu li "Modri" do prvog mjesta u grupi

Zagrebački klub će igrati u najjačem sastavu

Dinamo: Osigurao evropsko proljeće. AFP

Avaz Sport

29.11.2018

Dinamo će večeras od 18.55 sati, u okviru petog kola grupe D Evropske lige, u Turskoj igrat s Fenerbahčeom. Da bi sačuvali lidersku poziciju, "Modrima" treba bod.

Trener Dinama Nenad Bjelica najavio je da će njegov tim igrati u najjačem sastavu, bez obzira na to što je već ranije izborio prolaz dalje.

Želimo biti prvi u grupi i to možemo riješiti večeras - rekao je Bjelica. 

Novinarima se na pres-konferenciji obratio i Izet Hajrović, koji ove sezone igra fantastično u dresu Dinama. 

Neće biti lako, znamo da Fenerbahče ima dobre igrače iako ne stoje dobro trenutno u ligi. Imaju kvalitet i trebamo biti oprezni. Ako odigramo dobru utakmicu i kako mi to želimo, onda ćemo napraviti i dobar rezultat. Bio sam tu kratko vrijeme, bio sam sretan što sam mogao igrati za tako veliki klub. Sve drugo što se dogodilo, trenutno je nebitno. Sretan sam što smo u Istanbulu. Volim ovaj grad i ljude ovdje. Poštujem ih kao i oni mene - rekao je Hajrović.

U slučaju poraza, zagrebački klub bi u posljednjem kolu protiv Anderlehta trebao pozitivan rezultat kako bi pred ždrijeb želio sačuvati prvo mjesto u grupi. 

Prema kladionici MOZZART, Fener je favorit u večerašnjem okršaju, a kvota na pobjedu turskog tima iznosi 2,05, na remi 3,45, dok se na pobjedu "Modrih" nudi kvota od 3,60.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.