BIRA SE NAJBOLJI

U Realu uvjereni da Modrić osvaja "Zlatnu loptu"

Iz svlačionice "Kraljevskog kluba" sigurni u trijumf Hrvata

"Zlatna lopta": Najboljeg igrača biraju samo novinari. AFP

24sata.hr

3.12.2018

Hrvatski kapiten Luka Modrić u ponedjeljak će otputovati iz Madrida u Pariz po "Zlatnu loptu", posljednju ovogodišnju nagradu za najboljeg nogometaša svijeta kojom bi trebao zaokružiti najbolju sezonu u svojoj karijeri.

Časopis "France Football" dodijelit će to priznanje u palači Grand Palais, monumentalnoj građevini u srcu francuske prijestonice. Premda dobitnik još nije službeno objavljen, iz svlačionice Real Madrida poručuju da je to njihov 33-godišnji saigrač. 

- Nagradu će dobiti Luka. Vidjet ćete. U svlačionici je pala šala na njegov račun, očekujemo ga ovdje s tom individualnom nagradom - rekao je lijevi bek Serhio Regilon (Sergio Reguilón).

Real Madrid je pobijedio sa 2:0 Valensiju, a vezni igrač Modrić napustio je teren u 70. minuti, uz pljesak publike.

- Lukita Balon de Oro (Lukica Zlatna lopta) - skandirali su najvatreniji navijači na sjevernoj tribini smještenoj iza gola. 

"France Football" će u ponedjeljak oko 21 sat dodijeliti "Zlatnu loptu" najboljem nogometašu u 2018. godini po izboru novinara iz 176 zemalja. Svaki novinar, među kojima u Francuskoj direktor redakcije navedenog časopisa, trebao je odabrati petoricu igrača. Onom kojeg smatraju najboljim trebali su dati šest bodova. Ostalima su dali četiri, tri, dva i jedan bod.

Prošle sedmice je više medija iz Španije, Italije i Francuske izvijestilo kako će nagradu dobiti Modrić u ime Juventusovog napadača Kristijana Ronalda (Cristiano) i Atletikovog golgetera Antoana Grizmana (Antoine Griezmann).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.