NOGOMET

Rio Ferdinand: Bio sam idiot, pio sam deset piva i onda prelazio na votku

Poznat po raskalašenom načinu života na početku karijere

Ferdinand: Nogomet, alkohol i noćni klubovi stil života. Instagram

index.hr

22.1.2019

Rio Ferdinand je u velikom intervjuu za "Guardian" otkrio što je radio na početku karijere.

Legendarni stoper Mančester junajteda je u vrijeme dok je igrao u Vest Hemu bio poznat po raskalašenom životu koji ga je umalo stajao karijere. Prestao je piti kad je prešao u Junajted, ali je rekao da bi apstinenciju tijekom sezone nadoknađivao ljeti.

- Pio sam puno više od ostalih igrača, a stvarno sam mogao puno popiti. Znao bih popiti deset piva i onda krenuti s votkama. Pio bih cijeli dan, naspavao bih se i onda opet - rekao je Ferdinand.

- Bio sam idiot, potpuni luđak. Ima nekih dijelova karijere kojih se gotovo ni ne sjećam, sve mi je u magli. Kad bih mogao promijeniti nešto u svojoj karijeri, sigurno ne bih ponovo toliko pio. Nikad nisam pio večer prije utakmice, ali nakon utakmica je znalo biti strašno. Bila je to momčad koja je jako puno pila. Nogomet, alkohol i noćni klubovi. To je bio moj stil života - otkrio je Ferdinand.

Godine 2002. prešao je iz Lidsa u Junajted za tadašnjih 34 miliona eura.

- Negdje u to vrijeme sam prestao s takvim načinom života, ali bih sve nadoknadio po ljeti. Otišao bih na odmor i lokao dvije sedmice u komadu. Imao sam sreće da alkohol nije uticao na moje nastupe, jer sam bio vrlo otporan na alkohol. No, došao sam do faze u karijeri kad sam morao prestati - zaključio je Rio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.