REPREZENTATIVCI

Navijači su me molili da produžim ugovor

Piše: Goran ŠUMAR

31.1.2019

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Deni Milošević (23) u nedjelju je produžio ugovor s turskim superligašem Konjasporom do 30. juna 2022. godine, ali i predvodio svoj tim do pobjede od 2:0 nad Antalijasporom i četvrtog mjesta koje vodi u Evropu.

Kao kod kuće

Trećeplasirana Malatijaspor ima samo bod više, drugoplasirani Galatasaraj četiri, a lider Bašakšehir našeg Edina Višće 10.

- U Konji se osjećam kao kod kuće, što je veoma važno, tako da sam poslije dvije i po godine, tokom kojih sam se dokazao kao igrač, odlučio da produžim vjernost klubu. Mislim da je to dobra, odnosno najbolja odluka, pogotovo zbog toga što su se sredinom novembra prošle godine na našu klupu vratili Ajkut Kočeman i Fahrudin Omerović - u razgovoru za “Dnevni avaz” rekao je Milošević te dodao:

- Također, i navijači su me molili da ostanem, tako da je sve to utjecalo na moju konačnu odluku iako sam imao još ponuda.

Međutim, nije ih, kako kaže, htio ni razmatrati.

- Neke ponude su bile konkretne, a neke nisu, ali prvo sam želio razgovarati s čelnicima Konje, da budem pošten prema sadašnjem klubu. To sam rekao i tim drugim klubovima, prvo želim da riješim svoju situaciju s Konjom. Zbog toga nisam ni ušao u pregovore s drugim klubovima – objasnio je Milošević.

U razgovoru s našim reprezentativnim veznjakom saznali smo da je naredni cilj plasman u Evropu, ali i Euro 2020.

- Povratkom Ajkuta i Omerovića to možemo ostvariti. To smo dokazali i u nedjelju protiv Antalije, kada smo pružili odličnu timsku igru. Ako nastavimo ovako, Evropa nam neće izmaći.

Milošević smatra da je Bašakšehir najbliži tituli.

- Mislim da velike šanse ima Višćin i Bajićev Bašakšehir, jer ima vrhunsku ekipu koja zajedno igra tri-četiri godine. Također, najveće turske ekipe, kao što su Galatasaraj, Bešiktaš, a posebno Fenerbahče, ove godine nisu na svom nivou, tako da mislim da je ovo sezona Bašakšehira. Jednostavno, Višćin i Bajićev klub mora iskoristiti ovu priliku, jer svi znamo da dugo sanjaju tu titulu – ističe Milošević.

Odlični Višća

Višća je, ako ne najbolji, onda sigurno jedan od vodećih fudbalera turske Superlige.

- Već tri-četiri sezone igra u top-formi, a ove sezone baš blista, svaku utakmicu nešto napravi. Ili asistira ili postigne gol ili oboje, kao što je to bio slučaj u ponedjeljak protiv Kasimpaše (2:0 - op. a.), te u cjelini dobro odigra. Zbog toga mislim da je jedan od najboljih igrača u ligi - ocjenjuje Milošević.

Pobjedonosni pohod državnog tima

U razgovoru o reprezentativnim temama Milošević je istakao da u ovoj godini očekuje veću minutažu u našem državnom timu, ali prije svega najvažniji je kolektiv.

- Kao prvo, najvažnije je da nastavim s dobrim igrama u Konji, a kasnije je sve do selektora Roberta Prosinečkog. 

Naravno, volio bih igrati i za reprezentaciju, ali ipak najbitnije je da ekipi ide dobro i da pobjeđujemo kao i do sada. Mislim da imamo velika šanse da se plasiramo na Euro, ali smo svjesni da nas čekaju teški dueli protiv Italije, Grčke, Finske, pa i Armenije - kaže Milošević.

Dva miliona eura, prema njemačkom Transfermarktu, od 4. januara 2019. tržišna je vrijednost Miloševića, što je njegova maksimalna vrijednost u dosadašnjoj karijeri



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.