NOGOMET

Mesi donio Barceloni bod protiv Valensije

Derbi 22. kola španske La Lige

Avaz Sport

2.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

U derbiju 22. kola španske La Lige Barcelona je na Nou Kampu remizirala s Valensijom odigravši 2:2. 

Stvari za domaći tim krenule su veoma loše, pošto je u 24. minuti Kevin Gameiro pogodio nakon kontre i sjajnog proigravanja Rodriga. Novi šok za lidera na tabeli uslijedio je u 32. minuti kada je Dani Pareho (Parejo) zabio s penala kojeg je skrivio Serhi Roberto (Sergi), koji je dobio i žuti karton. Barca je ipak, do odlaska na odmor, uspjela postići pogodak. U 38. minuti igrač Valensije Toni Lato skrivio je jedanesterac, a siguran realizator s bijele tačke bio je Lionel Mesi (Messi). U samom finišu prvog dijela, Mesi je nije iskoristio odličan centaršut, i promašio je zicer. 

Barcelona je krenula furiozno u drugo poluvrijeme. U 47. minuti Mesi je primio nisku loptu na rubu šestnaesterca i uputio dobar udarac, no golman gostiju refleksnom odbranom spriječio je njegov pokušaj. Pet minuta kasnije, pokušao je Karles Alena (Carles), ali ponovo se na golu gostiju istakao Neto. Gosti su zaprijetili u 60. minuti. Rodrigo je prošao dva odbrambena igrača, ušao u šesnaesterac i s desetak metara šutirao, ali nije bio precizan. Barcelona je do izjednačenja došla u 64. minuti kada je nakon lijepe akcije, Mesi snažno šutirao i poslao loptu u mrežu gostiju za 2:2.  U 73. minuti Filip Kutinjo (Philippe Coutinho) je pokušao zabiti iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla par centimetara iznad prečke. Do kraja meča, nije bilo promjene rezultata, te su ekipe podijelile bodove. 

Barcelona i dalje suvereno vlada prvenstvom, a Katalonci sada imaju 50 bodova, dok se Valensija nalazi na 7. mjestu sa čak 20 bodova manje od lidera. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.