NAKON TRAGEDIJE

Salin menadžer žestoko kritizirao Vinsenta Tana i Kardif

Iz rukovodstva kluba tvrde da su bili primorani kupiti Argentinca

Sala: Sahranjen u rodnom gradu u Argentini. Arhiv

Avaz Sport

19.2.2019

Nakon što je Kardif iznenadio nogometni svijet uputivši apel ostalim premijerligaškim klubovima da bi vidjeli postoji li mogućnost da izbjegnu plaćanje dogovornog obeštećenja Nantu u iznosu od 17 miliona eura za tragično nastradalog Emilijana Salu (Emiliano), oglasio se menadžer argentinskog nogometaša Vili Mekej (Willie McKay). 

- Moja savjest je čista. Ne mogu da vjerujem šta mi Vinsent Tan (Vincent) i njegovi ljudi pokušavaju uraditi. Kardif ovim tvrdnjama nije pokazao klasu jednog kluba koji igra Premijeršip. Pokušavaju od mene napraviti prevaranta i zagorčati mi život i u potpunosti uništiti menadžersku karijeru. U Kardifu su i dogovarali letove za Salu i zašto ne priznaju oni istinu. Odlučili su mene žrtvovati, ali je se neću predati tako lako - rekao je Mekej. 

Rukovodstvo Kardifa tvrdi da im je navodno Mekej rekao da moraju odmah reagirati jer Salu želi još nekoliko engleskih klubova te da ih je primorao na kraju da kupe Argentinca. Jasno je da će se Kardif pravnim putem suočiti s Nantom, jer su iz francuskog kluba najavili tužbu ukoliko ne dobiju novac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.