OBJAVILI PROCJENU

Tanov Kardif izgubio 120 miliona eura zbog pogibije Sale

Kardif će ovu procjenu dostaviti privrednom sudu u Nantu, zbog spora s francuskim klubom od kojeg traže da im nadoknade štetu

Sala: Preminuo u avionskoj nesreći. Platforma X

N. H.

22.4.2024

Kardif, čiji je vlasnik Vinsent Tan (Vincent), većinski vlasnik i FK Sarajevo, procijenio je svoje gubitke zbog pogibije Emilijana Sale na 120 miliona eura u sporu s Nantom, potvrdio je advokat velškog kluba. 

"France Pressu" je potvrdio to i pravni ekspert.Ta analiza će biti zvanično predata privrednom sudu u Nantu, koji bi trebao odrediti rok za nastavak postupka u ovom slučaju. 

Podsjećamo, argentinski napadač Emilijano Sala je poginuo u januaru 2019. godine u avionskoj nesreći kada je prelazio u Kardif iz Nanta.

Kardif smatra da je Nant odgovoran za let kojim je Sala putovao i zbog toga su podijeli tužbu tražeći odštetu za gubitak prihoda i drugu pretrpljenu štetu.

Prethodne procjene ove štete iznosile su 100 miliona eura, a u drugom postupku vezanom za sport između dva kluba, Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) prošle je godine naložila Nantu da isplati velškom klubu nešto više od 11 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.