ZA POHVALU

FK Sarajevo uspješno realizirao akciju čišćenja okoliša: Učestvovali prvotimci, stručni štab i administracija

Budimo pokretači pozitivnih promjena, jer sport ne ujedinjuje samo ljude nego i pozitivne ideje, poručili su iz bordo tabora

Avaz.ba

25.3.2019

Čist okoliš i sredina u kojoj se nalazimo uvjet su za normalan život svih građana Bosne i Hercegovine. Svjesni važnosti čiste okoline i očuvanja prirode, kolektiv FK Sarajevo realizirao je akciju čišćenja čiji primarni cilj je podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša.

Akcija je provedena na tri lokaliteta. Prvu grupu činili su prvotimci i stručni štab bordo tima. Za zadatak su imali pokupiti smeće u Trening centru Butmir. U isto vrijeme na području stadiona "Asim Ferhatović Hase" polaznici istoimene Škole fudbala odazvali su se akciji. Administracija FK Sarajevo bila je zadužena za čišćenje Gradskog parka Betanija. 

Zajedničkom akcijom i saradnjom tri grupe su za kratko vrijeme uspješno realizirale planiranu aktivnost.

Svjesni da je zagađenje okoline u kojoj živimo veliki problem te da utječe na kvalitet života svih nas, kolektiv FK Sarajevo pozvao je sve sportske kolektive u Bosni i Hercegovini da na isti ili sličan način krenu u akciju čišćenja. 

- Budimo pokretači pozitivnih promjena, jer sport ne ujedinjuje samo ljude nego i pozitivne ideje - poručili su iz bordo tabora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.