ENGLESKA

Lester na svom terenu traži novu pobjedu nad Njukastlom

"Lisice" vezale četiri trijumfa

Engleska: Lester dočekuje Njukastl. AFP

Avaz Sport

12.4.2019

Prvi meč 34. kola engleske Premijer lige igraju večeras od 21 sat Lester i Njukastl. Domaćini imaju bolju sezonu i osvojili su 12 bodova više od Njukastla. 

Prema MOZZART kladionici, Lester je favorit u ovom ogledu. Kvota na pobjedu domaćina iznosi 1,70, na remi 3,70, dok se na trijumf gostiju nudi kvota od 5,20.

Lester je vezao četiri trijumfa i na sve četiri utakmice postigao je najmanje dva gola. Kod kuće su, također, slavili u prethodna tri meča, a i tada su postizali minimum dva pogotka. Na sedmom mjestu tabele u stopu ih prate Volverhempton, Everton i Votford. Domaćini se nadaju da će im ta pozicija možda donijeti i plasman u Evropsku ligu, s tim da je zadrže. 

Njukastl ima cilj da opstane i zbog sedam bodova više od prve ekipe ispod crte ne bi smjelo biti problema.  Bez pobjede je na tri prethodna susreta, kao i na prethodnih devet gostovanja. Osim toga, nije postigao gol na King Pauer stadionu na posljednjih pet gostovanja.

Lester je dobio šest od sedam posljednjih duela sa Njukastlom, koji je na ovom stadionu od 2000. godine slavio samo jednom. U prvom dijelu prvenstva je bilo 2:0 za Lester. 

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu,uplati na račun(putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.