HRVATSKA

Rijeka osvojila Kup, a onda uslijedio gospodski potez kapitena Dinama

Igor Bišćan osvojio treći trofej s tri različita kluba u tri godine

Index.hr

22.5.2019

Rijeka je peti put u klupskoj historiji osvojila Kup Hrvatske za nogometaše. U finalu u Puli s 3:1 slavila je protiv Dinama.  

- Gledatelji su mogli uživati, u finalu su se našle dvije najbolje ekipe, a čestitamo Rijeci na pobjedi. Imali smo svoje šanse, ali nismo ih zabili. Što reći? Velika šteta, stisnuli smo ih u drugom dijelu, oni nisu izašli iz svojih 16 metara, ali na kraju nismo zabili. Čak ni iz penala. Ne znam kako smo izgubili utakmicu, ne znam ni sam - rekao je Dinamov kapiten Arijan Ademi.

Nakon utakmice na "Aldo Drosini" Ademi je napravio gospodski potez, ušao u suparničku svlačionicu i čestitao Rijeci.

- Nije nas Rijeka ničime iznenadila, sve smo znali o njima. Odakle najviše prijete, kako se mi moramo ponašati u fazi napada, ma sve smo znali. Kažem, velika šteta, imali smo prilike, ali to je nogomet.

Dinamo je ove sezone izborio proljeće u Evropi i odbranio naslov prvaka Hrvatske.

- Ova ekipa je napravila ogromne stvari. Odigrali smo maestralnu sezonu, ali šteta za taj Kup. Čestitam Rijeci, nama lopta jednostavno nije htjela u gol.

Golove za Rijeku zabili su Čolak, Halilović i Kvržić. Oršić je smanjio na 2:1 u 63. minuti, a potom je Sluga u 74. obranio penal Olmu. Kvržić je prelomio utakmicu golčinom u završnici za ogromno slavlje riječke "Armade".

Trener Rijeke Igor Bišćan tako je došao do trećeg trofeja sa tri različite ekipe u tri godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.