ITALIJA

Šta se iza brda valja: U najnovijem zamršenom kolu najveća žrtva - Edin Džeko

Klub sa San Sira pokušao je ovog ljeta dovesti Romelua Lukakua iz Mančester junajteda, ali ne može platiti koliko traže na Old Trafordu

Iguain, Ikardi i Džeko: Ko će koga i gdje će ko. Ilbianconero

A. Ču. / Avaz.ba

16.7.2019

Inter, prema najnovijim informacijama, a one graniče s teorijom zavjere, ne želi potpisati ugovor s Edinom Džekom, jer vjeruju da će tako započeti lančanu reakciju koja će usloviti odlazak njihovog napadača Maura Ikardija (Icardi) u Juventus.

Proteklih osam godina niko se nije približio Juventusu, koji je nadmoćno osvajao titule prvaka, jednu za drugom, ali s promjenom trenera, ostali timovi u Italiji sada vjeruju da bi mogli konačno prekinuti dominaciju.

I upravo zato Inter neće kupiti Edina Džeku! Čudno, ali ništa neobično za Italijane.

Prema "Gazzetta dello Sportu", "Nerazzurri" žele kupiti napadača Roma, on se sviđa Konteu (Conte), ali su svjesni da bi to dalo novac Rimljanima da kupe Gonzala Iguaina (Higuain) što bi omogućilo Juveu da priušti Maura Ikardija. 

U posljednjih nekoliko godina Ikardi je bio najvažniji igrač Intera i čak je neko vrijeme nosio kapitensku traku, ali prošle sezone sve je krenulo naopako.  Napadač je došao u sukob s Lučanom Spaletijem (Luciano Spaletti), međutim, ovog ljeta se očekuje da će napustiti klub bez obzira na promjenu trenera, jer Konte ne želi zadržati 26-godišnjaka. 

Klub sa San Sira pokušao je ovog ljeta dovesti Romelua Lukakua iz Mančester junajteda, ali ne može platiti koliko traže na Old Traffordu.

Njima bi pomogla prodaja Ikardija, dobili bi tako budžet za plaće, ali ne žele da Ikardi ode u Juventus. S druge strane Argentinac ne želi u Rim jer "Vučica" ne igra Ligu prvaka. 

Ova saga doima se kao savršen scenario za finiš jednog prelaznog roka u Italiji, no prije nego što se sve dogodi, samo rijetki znaju šta je od svega istina. Šta se iza brda valja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.