TRANSFERI

Zvezda i Dinamo u borbi za Nikolića

Nikolić: Pod ugovorom s Mladosti je do 30. juna 2021. godine. Arhiv

G. Š.

6.8.2019

Nemanja Nikolić (18), desni bočni prvotimac Mladosti iz Doboja kod Kaknja, nalazi se na listi želja beogradske Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama. Kako saznaje „Dnevni avaz“, predsjednik Mladosti Mensur Mušija i njegovi saradnici već su obavili prvi krug razgovora sa oba kruga, a kako trenutno stoje stvari, Nikolić je bliži Dinamu.

Počeli pregovori

Prethodne sedmice Mušija je u Beogradu razgovarao sa generalnim direktorom crveno-bijelih Zvezdanom Terzićem, a u subotu je bio na tajnom sastanku u Zagrebu.

- Još nije postignut konačan dogovor, međutim, ponuda Dinama je – bar u ovom trenutku, povoljnija, javlja naš izvor iz Kaknja.

Nezvanično, ukupni transfer, koji će obuhvatati obeštećenje i višegodišnji ugovor juniorskog reprezentativca BiH, sigurno neće biti ispod milion KM, s tim što se još nije razgovaralo o finansijskim detaljima Nikolićeve ugovorne obaveze.

Tržišna vrijednost

Mladi prvotimac Mladosti, podsjetimo, zimus je u Antaliji prošao probu u Šahtaru iz Donjecka, ali kasnije klubovi nisu našli zajednički jezik oko obeštećenja...

Nikolićeva trenutna tržišna vrijednost, prema njemačkom Transferrmarktu, iznosi 200 hiljada KM (od 19. juna 2019.), a maksimalnu vrijednost imala je 25. februara ove godine – 250 hiljada eura. Pod ugovorom s Mladosti je do 30. juna 2021. godine.

Sarajevo opet bez odštete 

Nikolić je 17. jula prošle godine u Mladost došao iz kadeta kluba s Koševa. Međutim, Sarajevo kao ni kod transfera Nemanje Anđušića u Trabzonspor neće dobiti odštetu, jer se klub s Koševa ljetos prilikom dovođenja Gedeona Guzine iz Mladosti odrekao procenata od obeštećenja Anđušića i Nikolića!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.