SARAJEVO

Oremuš danas ide na kontrolni pregled

Medicinski tim kluba s Koševa uspješno je sanirao i lakše povrede Hebibovića i Lazića .

Oremuš: Sredinom septembra se vraća u trenažni proces. Arhiv

G. Š.

22.8.2019

Stameni stoper Fudbalskog kluba Sarajevo i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Besim Šerbečić, koji je povrijeđen u premijerligaškoj utakmici protiv Radnika (2:1), bit će spreman za subotnji (18 sati) derbi s Veležom.

Medicinski tim kluba s Koševa uspješno je sanirao i lakše povrede desnog bočnog Anela Hebibovića i stopera Darka Lazića (dobio jak udarac), tako da će i oni biti u konkurenciji.

Vraća se Hodžić 

Nakon sanirane povrede, od danas punim intenzitetom sa ekipom trenira bočni igrač Dušan Hodžić, dok će se stoper Amer Dupovac i veznjak Amar Rahmanović vratiti u tim tek nakon septembarske reprezentativne pauze.

Veznjak Mirko Oremuš će danas u Zagrebu obaviti kontrolni pregled operirane potkoljenice, nakon kojeg bi se mogao znati datum njegovog povratka u trenažni proces. Navodno, povratak bi mogao uslijediti sredinom septembra.

Tada bi se na teren trebao vratiti i Miloš Stanojević, koji pauzira poslije operacije oka. Za razliku od njih, povratak Selmira Pidre očekuje se tek u drugom dijelu sezone...

Stari rivali 

Inače, zbog velikog interesiranja navijača, bordo klub je već u utorak pustio u prodaju ulaznice za predstojeći duel starih rivala, ali i sportskih prijatelja. Cijene ulaznica: sjeverna tribina - Vedran Puljić 4 KM, istočna 6 KM, zapadna 8 KM. Ulaznice za djecu do 14 godina su 2 KM, saopćeno je iz FK Sarajevo.  

 Laziću i Gavriću prijeti suspenzija 

Veznjak Nebojša Gavrić i Lazić imaju po dva žuta kartona te im prijeti suspenzija.

Bordo tim, podsjetimo, nakon duela s Veležom, očekuju teška gostovanja na Pecari kod Širokog Brijega (srijeda, 20 sati) te na Grbavici kod gradskog rivala Željezničara (subota).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.