SARAJEVO

Šerbečić: Idemo po pozitivan rezultat protiv Njemačke

Defanzivac ističe da će ekipa dati sve od sebe protiv visoko rangiranog protivnika

Šerbečić: Sve ide prema planu. NSBiH

J. A. / Avaz Sport

11.10.2019

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine vrijedno rade u Sarajevu i spremaju se za kvalifikacioni meč sa Njemačkom. Trener u stručnom štabu našeg U-21 tima Draženko Bogdan kazao je da pripreme protiču prema zacrtanom planu.

Pripreme idu po zacrtanom planu. Slijedi nam jedna prava provjera protiv jakog protivnika. O selekciji Njemačke ne treba mnogo trošiti riječi, to je jedna od najboljih ekipa u Evropi. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat. Gledali smo juče njihov meč sa Španijom i imali smo šta da vidimo. Međutim, prijateljske utakmice su jedno, a zvanične nešto sasvim drugo i sigurno će protiv nas imati drugačiji pristup - rekao je Bogdan za zvaničnu stranicu NSBiH.

Defanzivac Besim Šerbečić ističe da će ekipa dati sve od sebe protiv visoko rangiranog protivnika.

- Dobro se spremamo i za sad ide sve po planu. Imamo do utakmice još 4 dana i siguran sam da ćemo biti maksimalno spremni za meč. Bez obzira na to što nam dolazi Njemačka, a svi znamo koliko je to jaka reprezentacija, mi sigurno nećemo ući u utakmicu sa bijelom zastavicom. Idemo po pozitivan rezultat i od početka ćemo se tako postaviti, jer vjerujem da imamo kvalitet i snagu da igramo protiv jakih reprezentacija kao što je Njemačka - poručio je Šerbečić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.