OPTIMIZAM

Gojak: Nećemo se predati, imamo kvalitet za plasman na Euro

Veliki cilj mu je da zaigra na smotri najboljih u Evropi

Gojak: Prosinečkog će uvijek pamtiti. Avaz

J. A. / Avaz Sport

25.12.2019

Bosanskohercegovački reprezentativac Amer Gojak govorio je o špekulacijama o transferu, ali i o bivšem selektoru "Zmajeva" Robertu Prosinečkom.

Gojak ističe da će zauvijek pamtiti selektora Prosinečkog, jer je kod njega dobio prvu šansu da zaigra u A-reprezentaciji BiH. 

- Zadovoljan sam njegovim odnosnom prema meni, on je vrhunski selektor. Sve pohvale za njega, dao mi je priliku, kod njega sam napredovao i debitirao u reprezentaciji. Drago mi je zbog toga i te ću trenutke uvijek pamtiti. Želim mu svu sreću u daljnjoj karijeri. Novi selektor će imati vremena da posloži ekipu, a moram reći da u kvalifikacijama često nismo imali ni sreće pa se nadamo da će nam se vratiti u baražu - istaknuo je Gojak u razgovoru za Jutarnji.hr.

"Zmajevi" i dalje imaju šanse da izbore Evropsko prvenstvo, koje se igra naredne godine, a Gojak je poručio kako mu je veliki cilj da zaigra na smotri najboljih u Evropi. 

- Imamo priliku da u baražu izborimo Euro 2020. i, dok imamo šanse, nećemo se predati. Igramo protiv Sjeverne Irske. Ako prođemo, onda protiv pobjednika između Slovačke i Irske. Šanse imamo, dat ćemo sve od sebe da se nađemo na Evropskom prvenstvu. Bilo bi stvarno lijepo kad bih mogao igrati na Euru. To je san svim igračima. Kažem, još postoji mogućnost da se nađemo ondje, vjerujemo u sebe i znamo da imamo kvalitet za plasman na Euro - naglasio je fudbaler Dinama.

Mnogo je zainteresiranih za dovođenje Amera Gojaka, a u redu je najviše španskih i njemačkih klubova. Ipak, bh. fudbaler nije opterećen time.

Ne, nisam ni najmanje opterećen transferom. Opušten sam, zadovoljan u Dinamu. Igrali smo Ligu prvaka, igramo svake godine u Evropi, imamo veliku prednost u prvenstvu i vjerujemo da ćemo na proljeće nastaviti tako i osvojiti naslov i Kup tako da mi je u Dinamu trenutno uistinu lijepo, nemam nikakvog razloga da previše razmišljam o odlasku - poručio je Gojak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.