NOGOMET

Sin novog trenera Barcelone oduševljen: Moj tata će trenirati Mesija

Vijest o tome da mu je otac postao šef stručnog štaba katalonskog giganta zatekla ga za računarom

Kike Setjen: Dobro ga prihvatili i navijači. AFP

J.A. / Avaz Sport

16.1.2020

Kike Setjen (Quique Setien, 61) postao je novi trener Barcelone. Iako u dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije vodio klubove najvišeg nivoa i nikada nije osvojio trofej, publika je zbog načina igre koji promovira pozdravila njegov dolazak na klupu katalonskog giganta. Njegovim preuzimanjem Barcelone posebno je bio oduševljen njegov sin Laro Setjen.

Laro je, također, nogometaš. Zasad nije otišao dalje od niželigaških ekipa, a vijest o tome da mu je otac postao trener Barce zatekla ga je za računarom.

- Igrao sam Fortnite, potpuno van bilo kakvog drugog filma. Znao sam da je tata kandidat za trenera jer sam vidio na društvenim mrežama. Nazvao me prijatelj i kaže "Otac ti je postao trener Barcelone" - priča Laro.

Iako je on navijač Reala, ne krije da mu je drago zbog posla koji je dobio njegov otac. 

- Znao sam da to želi. Ne znam baš je li mu to bio najveći san, ali znao sam da je silno radostan što je dobio taj posao. Ja bih više volio da je dobio poziciju u Madridu jer navijam za Real - kazao je Laro.

Oduševljen je činjenicom što će njegov tata trenirati jednog od najboljih nogometaša svih vremena - Lionela Mesija (Messi). 

- Onda sam počeo ponavljati: "Mesi, Mesi! Tata će mi trenirati Mesija!" Dan prije sam Lea gledao kako trenira i "slinio" nad nogometom kakav igra. Kad je on počeo igrati za Barcelonu, onda sam i ja počeo "biti Barca" u videoigrama. Barcelona je jedan od najboljih klubova na svijetu, Mesi je najbolji nogometaš na svijetu, a moj otac je glavni trener te Barcelone i trenirat će Mesija. Cijeli svijet zna za Barcu, a sad je tamo šef moj otac. Fantastično - zaključio je sin novog trenera Barcelone. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.