SUDBINE

Žefren je igrao s Mesijem, Inijestom i Čavijem: Zašto sam došao u Slaven Belupo

Lijepo je bilo u Barceloni, ali bio sam mlad i htio sam više igrati, nisam razmišljao o finansijama pa sam otišao u Sporting

Žefren iz vremena slavnih dana. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

11.2.2020

Interes predstavnika medija bio je takav da su u Slavenu Belupu morali brzo reagirati i sazvati konferenciju za novinare. Ne dolazi svaki dan u klub iz Hrvatske nogometne lige igrač iz Barcelone, koji je dijelio svlačionicu s Mesijem (Messi), Iniestom i Čavijem (Xavi)…

Žefren Isak Suarez Bermudez (Jeffren Isaac Suárez Bermúdez) u ponedjeljak je potpisao ugovor sa Slavenom Belupom na godinu i po, a njegov debi očekuje se već u subotu protiv Hajduka u Koprivnici (17:30). 

– Klub i trener dali su mi puno povjerenje, a uvijek želim ići tamo gdje se osjećam ugodno i prihvaćeno. O hrvatskom nogometu ne znam mnogo, ali spreman sam naučiti što više. Od hrvatskih igrača mogu izdvojiti Luku Modrića, znam za njega poput svih, pogotovo otkako igra u Realu – rekao je Žefren. 

Prošao je čuvenu La Masiju, nogometnu školu Barcelone, te je za prvi tim upisao 34 nastupa i osvojio tri naslova prvaka Španije i Ligu prvaka. Osobito ga je cijenio tadašnji trener Pep Gvardiola (Pep Guardiola). 

– Igranje s tadašnjim zvijezdama puno mi je značilo. Puno sam naučio, a kad si među najboljima, brzo napreduješ. Ipak, bio sam mlad i htio sam više igrati, nisam razmišljao o finansijama pa sam otišao u Sporting i druge klubove. Od Gvardiole (Guardiola) sam, također, puno naučio, bila je velika čast i zadovoljstvo raditi s takvim velikim trenerom. Ovdje nisam došao zbog novca, nego želim igrati i svojim igrama pomoći klubu da ostvari dobre rezultate. Najzaslužniji za moj dolazak je trener Stipić – rekao je Žefren pred brojnim novinarima u pres-salonu koprivničkog stadiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.