NOGOMET

Edin Višća strijelac u Istanbulu, Junajted slavio pred praznim tribinama

Naš reprezentativac pogodio i stativu u prvom poluvremenu

Višća: Prednost za Bašakšehir. Arhiv

Piše: E. J. / Avaz.ba

12.3.2020

Fudbaleri turskog Bašakšehira i danskog Kopenhagena prkosili su epidemiji koronavirusa, odigravši u Istanbulu prvi meč osmine finala Evropske lige.

Jedan od vodećih igrača domaćeg kluba bio je krilni napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Višća, koji je bio najbliži pogotku u prvom poluvremenu, pogodivši stativu Kopenhagena. Edin se za ovaj promašaj "iskupio" u 88. minuti, pogodivši iz penala za pobjedu svog tima. Revanš je 19. marta u Kopenhagenu.

Engleski Mančester junajted je u Austriji uvjerljivo slavio protiv domaćeg LASK-a iz Linca (5:0) pred praznim tribinama, kao mjeri opreza zbog koronavirusa. Strijelci za Junajted bili su Odijon Igalo (Odion Ighalo, 28. minut), Danijel Džejms (Daniel James, 58), Huan Mata (Juan, 82), Mejson Grinvud (Mason Greenwood, 90+2) i Andreas Pereira (90+3).

Junajted slavio u Austriji. AFP

Švicarski Bazel je također kao gost bio uspješan protiv njemačkog Ajntrahta iz Frankfurta, pobjedom od 3:0. Golove su postigli Samuele Kampo (Campo, 27), Kevin Bua (73) i Fabijan Fraj (Fabien Frei, 85).

Rezultati prvih mečeva osmine finala: Ajntraht Frankfurt - Bazel 0:3, LASK Linc - Mančester junajted 0:5, Bašakšehir - Kopenhagen 1:0. Od 21 sat sastaju se Olimpijakos - Vulverhempton, Rendžers - Bajer Leverkuzen i Volfsburg - Šahtar Donjeck.

Zbog koronavirusa odgođeni su mečevi Sevilja - Roma i Inter - Hetafe. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.