BEOGRAD

Ninković: Nisam dobio krivičnu prijavu, sve mi je podmetnuto

Od dolaska iz Italije 11. marta sam u izolaciji u jednom beogradskom hotelu u centru, i ovdje ću biti još pet dana, rekao Ninković

Ninković: Od dolaska iz Italije 11. marta sam u izolaciji u jednom beogradskom hotelu u centru. Ascolicalcio1898.it

Avaz.ba

21.3.2020

Fudbaler Askolija Nikola Ninković prethodnih je dana bio u centru pažnje regionalnih medija. Nekadašnji ofanzivac Partizana bio je jedan od onih za koje su postojale sumnje da su po povratku u Srbiju prekršili obaveznu samoizolaciju radi sprečavanja širenja koronavirusa.

Hotelska izolacija

Njegov kolega Luka Jović zbog toga je dobio krivičnu prijavu, o čemu se dosta polemiziralo ovih dana, ali Ninković demantira da je isti slučaj bio s njim.

Ninković je u intervjuu za "Sportski žurnal" negirao da je prekršio obavezni karantin.

- Od dolaska iz Italije 11. marta sam u izolaciji u jednom beogradskom hotelu u centru, i ovdje ću biti još pet dana. Tada mi istječu dvije sedmice koliko moram provesti u karantinu. U samoizolaciju sam došao samoinicijativno, jer ko je ušao prije vanrednog stanja u Srbiju, a takvu informaciju sam jučer dobio, ostaje 14 dana u karantinu. Poslije objave predsjednika Vučića to je 28 dana, ako se nešto u međuvremenu ne promijeni - počeo je Ninković i dodao:

- Krivična prijava ne postoji, bar meni niko ništa nije dao, a nisam ništa ni potpisao. Iz policije me jesu provjeravali i bio sam u hotelu kad su dolazili. Mislim da mi je sve ovo podmetnuto, ne znam zašto se stvorila tolika fama. Ponavljam, niko meni ništa nije rekao o prijavi, niko me nije hapsio, tu sam u hotelu.

Sve ovo je utjecalo i da Ninković dobije brojne pozive iz Italije. 

- Panika je bila i u Italiji, zvali su me iz kluba, objasnio sam im šta je u pitanju. Ovo je previše, uznemiravali su mi porodicu i planiram da određene medije tužim kad se sve završi. Svi su se digli na noge u Askoliju, zvali su me saigrači, ozbiljan problem sam imao tamo, ali uspio sam sve da objasnim direktoru i predsjedniku. Haos bez potrebe, u Italiji su svi mediji pisali o tome, zvali su me novinari - prenosi Ninković.


Nije radio test

Kako kaže, on do sada nije radio test na koronavirus.

- Ne, na test je išao samo ko je imao simptome, a meni je, hvala Bogu bilo dobro, kao i sada. Ja sam, slušajući predsjednika Vučića, po dolasku u Beograd samoinicijativno otišao u izolaciju, a na granici nisam dobio potvrdu ili bilo kakav papir da moram u karantin - naglašava fudbaler Askolija.

Na pitanje je li ga neko do sada posjećivao od povratka u Beograd, fudbaler daje jasan odgovor.

- U hotelu mi ne daju ni smeće da izbacim, van apartmana ne mogu nigdje, čak ni u hodnik, a da ne govorim o posjetama. Kad mi nešto treba, zovem recepciju, postoji procedura i ne izlazim. Nisam vidio još ni roditelje - zaključio je Nikola Ninković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.