ENGLESKA

Kako izgleda trening kada umjesto vitamina uzmete vijagru?

Karlton Kol. Arhiv

Avaz.ba

7.5.2020

Engleski napadač Karlton Kol (Carlton Cole) napravio je veliku grešku uoči jednog reprezentativnog treninga. Naime, nekadašnji igrač Vest Hema prisjetio se jedne anegdote sa "Gordim Albionom" kada je pred izlazak na trening "pomiješao" tablete i uzeo nešto što nije trebalo.

- Umjesto vitamina popio sam vijagru. Govorim vam istinu, prisjetio se Kol koji je karijeru počeo u Čelsiju, ali se potpuno afirmisao u redovima rivala iz Londona.

- Možete li samo da zamislite kako je to izgledalo? Bio sam najbrži na tom treningu, što je i logično pošto sam imao "tri noge", našalio se Kol koji je vrlo brzo saznao ko mu je "namjestio" ovu neslanu šalu.

Bio je to saigrač Džermejn Defo (Jermain) koji i danas igra fudbal za Rendžers.


Defo: Uzeo je to jer je mislio da su to vitamini i da je to dobro za njega. Arhiv

- Uzeo je to jer je mislio da su to vitamini i da je to dobro za njega. Čim smo mu rekli šta je popio - napravio je izraz lica koji je bio neprocjenjiv. Samo sam mu rekao da će sa tim morati da se bori idućih nekoliko sati, prisjetio se Defo u razgovoru za "The Sun".

Kol u sedam nastupa nije uspio da postigne gol za Englesku, ali će se ovaj gaf sa treninga prepričavati generacijama.

- Šta da vam kažem, to je nešto što želim izbrisati iz sjećanja, ali me saigrači i prijatelji toliko zafrkavaju da je to nevjerovatno, kazao je Kol koji je u fudbalskoj penziji od 2017, prenosi "Mondo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.