TRANSFERI

Artur Melo ipak pristao da pređe u Juventus: Pjanić uskoro potpisuje za Barcu

Sretan sam u Barceloni i želim tu ostati, rekao je Vidal

Pjanić. Arhiv

Piše: Avaz.ba

22.5.2020

Top tema evropskih sportskih medija o transferu Miralema Pjanića u Barcelonu blizu je konačnog dogovora. Naš reprezentativac iz Juventusa pristao je otići na Kamp Nou, Juventus ga pušta, ali klubovi se nikako nisu mogu dogovoriti oko odštete, odnosno igraču koji će otići u drugom pravcu. 

Spominjali su se mnogi, od hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, do dva Južnoamerikanca - Bekim Dino Pašalić i Artur Melo (Arthur). U prvi mah niko od njih nije želio u Juventus, ali izgleda da je došlo do promijena. Naime, Čileanac se nakon dugo vremena javno oglasio i rekao da želi ostati u Barceloni, ali Melo se smekšao. 

Italijanska " La Gazzetta dello Sport" tvrdi da je Brazilac sad spreman prijeći u Juventus, odnosno zamijeniti mjesto s Pjanićem, što je prošle sedmice u razgovoru za "Dnevni avaz" i najavio bh. menadžer Bekim Dino Pašalić, koji tridesetak godina živi u Barceloni.

- Melo kojeg traži Juventus u toj operaciji trenutno neće da ide iz Barcelone. Međutim, na kraju će popustiti... - izjavio je tada - između ostalog, Pašalić.

Melo je od svih igrača Barcelone navodno najprihvatljivija opcija za Juventusova trenera Mauricija Sarija (Maurizio Sarri) ako se već mora odreći Pjanića.

Sretan sam u Barceloni i želim tu ostati. Tu se ugodno osjećam i imam puno prijatelja u svlačionici,  rekao je Vidal tokom "Instagram Livea".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.