TRANSFERI

PSG daje Veratija za Pjanića

Očekuje se da će francuskog prvaka preuzeti Masimiliano Alegri (Massimiliano Allegri),i italijanski trener koji odlično poznaje Pjanića iz vremena kad su uspješno surađivali u Juventusu

Pjanić. Arhiv

Avaz.ba

8.6.2020

Barcelona već sedmicama pokušava dogovoriti dolazak Pjanića, ali ne može postići dogovor s Juventusom. Italijanski prvak traži Frenkija de Jonga ili Artura (Arthura), a Barcelona prvog ne želi dati, dok drugi ne želi otići u Torino. Pjanić je podsjetimo već dogovorio detalje ugovora s Barcelonom i zbog španskog prvaka je odbio bogatije ponude Čelsija, Mančester junajteda i PSG-a.  

Madridski AS nedavno je objavio dokument koji objašnjava zašto Barcelona toliko želi 30-godišnjeg bosanskohercegovačkog veznjaka.  

- Interni izvještaj kluba iz januara 2020. godine pokazuje zašto dolazi Pjanić. U tom dokumentu jasno piše kako bi na određenim pozicijama u ekipi prednost trebali dobiti iskusniji igrači nad onim mlađima. Piše kako će iskusnijem nogometašu trebati manje vremena da se prilagodi novom klubu te da će već od prvog dana moći biti na najvišoj razini. Navedeno je i da su tehničko i taktički bolji, da 30-godišnjaci imaju tri do pet posto veći postotak točnih dodavanja od mlađih nogometaša, otkriva AS i navodi kako u dokumentu piše da se sa starijim igračem lakše dogovoriti oko smanjenja plaće, a to je Barceloni posebno bitno u vrijeme pandemije koronavirusa. 

Međutim, "Tuttosport" javlja da bi Pjanić mogao karijeru nastaviti u PSG-u. Očekuje se da će francuskog prvaka preuzeti Masimiliano Alegri (Massimiliano Allegri),i italijanski trener koji odlično poznaje Pjanića iz vremena kad su uspješno surađivali u Juventusu. Navodno, klubovi bi mogli dogovoriti da Pjanić, koji ovog ljeta planira napustiti Torino, ode u Pariz, a u suprotnom smjeru krene Italijan Marko Verati (Marco Verratti). Italijanski veznjak napustio je Peskaru prije osam godina i postao jedan od ključnih igrača PSG-a s kojim je sedam puta bio prvak Francuske. 

Inače, Pjanić je sinoć dobio priznanje "Večernjakov pečat" za najboljeg sportistu BiH. Manifestacija u organizaciji Večernjeg lista u BiH, kojom se odaje priznanje najznačajnijim osobama u Bosni i Hercegovini, održana je sinoć u Mostaru 19. put.  Tridesetjednogodišnji član italijanskog Juventusa za reprezentaciju BiH odigrao je 92 utakmice i postigao 15 golova. Javljajući se ekskluzivno iz Italije Pjanić je pozdravio sve u njegovoj rodnoj Tuzli, kao i gledaoce manifestacije u BiH i Hrvatskoj.  

- Hvala 'Večernjakovom pečatu' koji me je izabrao za sportaša godine i dodijelio ovo prestižno priznanje. Iako sam u Torinu, moje misli su s vama. Pečat je nešto što će uvijek imati svoje mjesto u mom životu i pamtit ću ovu nagradu kao poticaj u karijeri. S Juventusom osvajam sve, a s BiH sam naučio sve - kazao je Pjanić.

Nagradu Miralemu Pjaniću je u Torinu uručio jedan od najvećih nogometaša svijeta, legendarni Pavel Nedved.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.