ITALIJA

Žestoka svađa Ibrahimovića i gazde Milana

Zlatan se nadao da će se susresti s Gazidisom već nekoliko mjeseci, ali to se nije dogodilo

Ibrahimović: Na izlaznim vratima iz Milana. Arhiv

Avaz.ba

11.6.2020

Svoj temperament baš nikad ne može obuzdati legendarni Zlatan Ibrahimović (38). Dok se nogometna Italija sprema za povratak na terene, najprije kroz polufinale u Kupu, a onda i u Seriju A, on vodi neku svoju bitku. S druge mu se strane nalazi gazda Milana Ivan Gazidis. Prema navodima italijanske "Gazzette", Gazidis i Ibrahimović sudjelovali su u žestokoj svađi.

Ibra je šefu spočitnuo što se u vrijeme korone odmetnuo od kluba i prve ekipe, a nije mu ostao dužan niti kad je riječ o smanjenju plaća.

- Ibrahimović se nadao da će se susresti s Gazidisom već nekoliko mjeseci, ali to se nije dogodilo. Zato je odmah promijenio raspoloženje čim je Gazidis stigao u klub. Zbog toga bi Šveđanin mogao napustiti klub čim mu ugovor istekne na ljeto - piše "Gazzetta".

Naravno da su priče o njegovom odlasku odmah aktivirane, da se opet spominju neki novi igrači na radaru poput Luke Jovića koji je, kako se piše, već dao usmenu potvrdu da će stići iz Reala čim se za to stvori prilika.

Ipak, Ibrahimovićeva četiri pogotka dobro su došla kolektivu sa San Sira, a fino bi pristajao i još poneki do kraja sezone koja samo što se nije nastavila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.