SKANDALOZNO

Slaven Bilić stao u odbranu Nojera: Pjevao je himnu hrvatske reprezentacije

Trener Vest Broma stao u zaštitu nemačkog golmana koji je pevao pesmu Marka Perkovića Tompsona.

Slaven Bilić. AFP

Avaz.ba

5.8.2020

Prije samo nekoliko dana Slaven Bilić je napravio veliki rezultat i vratio ekipu Vest Bromviča u Premijer ligu, ali će u narednim danima biti u centru pažnje iz drugih razloga.

On je njemačkim medijima objasnio da nema ništa loše u tome što se Manuel Nojer (Neuer) veselio uz pjesmu Marka Perkovića Tompsona, koji je poznat po ustaškim ispadima.

Sezona je gotova, pa se Bilić opušta u rodnoj Hrvatskoj. Tamo ga je i zatekla ekipa njemačke televizije, s kojima je popričao o incidentu u kojem je učestvovao Nojer.

- Poznata mi je cijela stvar. Nažalost, novinari su to preuveličali. Manuel je veliki ljubitelj Hrvatske i voli doći kod nas. Ta pjesma je o ljepotama naše zemlje i nema ničeg desničarskog u njoj - rekao je nekadašnji selektor Hrvatske.

Podsjećamo, skandal je nastao kada je njemački golman uhvaćen kako pjevuši pjesmu ''Lijepa li si'' u kojoj se Hrvatskoj pripaja dio Bosne i Hercegovine, tzv. Herceg-Bosna.

- To je samo pjesma o ljepotama jedne zemlje, pjesma o lijepoj zemlji. Ništa više i ništa manje od toga. Nije nam službena himna, ali je himna naše reprezentacije - zaključio je Bilić.

Na ispad Bajernovog golmana je u tom trenutku reagovao i jedan od najpoznatijih lovaca na naciste, Efraim Zurof. Ovaj događaj je osuđen i u Njemačkoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.