FK SARAJEVO

Marinović: Moram analizirati u čemu je problem

Nadamo se da će Sušić do kraja sedmice početi raditi sa loptom

Marinović: Morali smo obavljati pripreme ovdje i prilagođavati se situaciji. Arhiv

Piše: G. Š./Sport Avaz

14.8.2020

Prvak s Koševa je puno teže nego što se očekivalo u srijedu savladao (1:0) Tuzla Citi na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“. Zbog toga igra izabranika Vinka Marinovića polako počinje da brine navijače koji su navikli na lepršavije, lakše i ljepše pobjede, ali i trofeje. 


Težak meč

- Kao što smo i očekivali, posljednja utakmica je bila teška. Mislim da smo tridesetak minuta držali igru pod kontrolom - do tog našeg vodsta. Poslije toga protivnik je imao dvije šanse u prvom poluvremenu, dok je u drugom poluvremenu bilo dominantniji, sa dvije-tri dobre prilike da dođu do izjednačenja. Bez obzira na sve, moram da pohvalim svoju ekipu koja je imala zavidan karakter. Možda nas je to na kraju i nagradilo, rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović. 

 U drugom poluvremenu bordo tim nije imao svježine.

- Tačno, imali smo taj problem... To sigurno moramo dobro analizirati, u čemu je problem, jer cijelo vrijeme pratimo sve rezultate i parametre koje imamo. Također, ima tu i nekih objektivnih razloga. Naprimjer, Mersudin Ahmetović je zbog povrede bio tri sedmice van stroja, Dušan Hodžić je ispao iz tima u posljednji trenutak zbog povrede... Fale nam još neki igrači (Tino Sušić nije u kadru od početka prvenstva – op.a.), tako da smo morali smo mijenjati formaciju. Istina, u posljednjoj utakmici nismo bili na našem nivou, jer nismo imali neophodnu svježinu.


 Da li Sarajevu nedostaju jače utakmice, s obzirom na to da su protivnici tokom priprema uglavnom bile slabije ekipe?

- Naravno... Ali u ovakvoj situaciji sa koronavirusom nismo ni mogli nigdje otići i odigrati neku kvalitetniju ili jaču utakmicu. To je sigurno bio problem, morali smo obavljati pripreme ovdje i prilagođavati se situaciji.

Povratak Sušića

U srijedu bordo tim protiv Konahsa u Kardifu počinje evropsku sezonu... 

- Moramo prikupiti još podataka oko te utakmice... I tu ćemo imati objektivnih poteškoća, s obzirom na to da da Velšani nisu igrali od 16. marta. Pokušat ćemo se maksimalno spremiti za tu utakmicu i napraviti kvalitetan skauting, ali bit će jako teško to uraditi, jer je Konahs promijenio dosta igrača. Nadam se se da ćemo ipak na najbolji način napravitin taj skauting.

Hoće li Sušić biti spreman za utakmicu u Kardifu?

- Nadamo se da će do kraja sedmice početi raditi sa loptom, ali prije toga moramo dobiti dozvolu medicinskog tima. Ne želimo da tu napravimo pogrešan korak koji bi nas mogao vratiti na početak.

Nije završen prijelazni rok

Srbijanski veznjak Aleksandar Pejović potpisao je dvogodišnji ugovor sa Sarajevom. 

- Ovo je jedan od najvećih klubova na ovim prostorima i sigurno da će biti velika čast braniti boje ovog kluba. Upoznat sam sa ekipom Sarajeva i kvalitetom ove lige... Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Očekuju nas i utakmice u Evropi, te se nadam da ćemo i na tom polju ostvariti što bolji rezultat, rekao je Pejović, koji je na Koševo došao iz niškog Radničkog.

Kako smo saznali u sarajevskoj Titovoj 38b, prijelazni rok na Koševu još nije završen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.