DRUGI DAN PRIPREMA

Optimizam u mladoj reprezentaciji BiH pred duele sa Velsom i Moldavijom

Stigli svi igrači

Detalj sa današnjeg treninga. FUDBALSKI SAVEZ BIH

A. V. / Sport Avaz

1.9.2020

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine su jučer počeli okupljanje i pripreme za utakmice sa Velsom i Moldavijom, a danas su došli svi igrači koji su jučer bili odsutni zbog klupskih utakmica. 

Trener asistent u "U-21" selekciji Haris Alihodžić smatra da ekipa ima kvalitet:

- Očekuju nas veoma bitne utakmice. Juče nismo bili kompletni, ali danas su stigli svi igrači koji su sinoć imali utakmice. Žao mi je što ne možemo da računamo na sve reprezentativce koji su bili i na prijašnjim okupljanjima. Sigurno je da bi nam donijeli dodatni kvalitet. Bez obzira na to, imamo kvalitetne fudbalere na raspolaganju i vjerujem da će odgovoriti zadatku na najbolji način. Očekujemo povoljne rezultate, a to su pobjede protiv Velsa i Moldavije.

Defanzivac Rijad Sadiku očekuje da ekipa pruži maksimum protiv Velsa:

- Danas su nam pristigli svi igrači i sad smo kompletni. Svi su zdravi i spremni što je najbitnije. Poštujemo mjere predostrožnosti protiv virusa COVID-19. Pripremamo se za utakmicu protiv Velsa koji ima čvrstu i agresivnu ekipu. Stoga i mi moramo biti takvi, ali ih trebamo nadmudriti i nadigrati. Kao i u svakoj utakmici moramo dati sve od sebe i pokazati zašto smo reprezentativci i zašto smo najbolji. Nedostaju nam pojedini igraći zbog situacije sa COVID-om ali to je prilika ostalima da se dokažu i pokažu šta mogu.

Krilni napadač Milan Savić je izjavio:

- Imamo odličnu, kompaktnu ekipu i pripremamo se u dobroj atmosferi. Imamo dobru komunikaciju i između sebe, ali i sa selektorom i njegovim asistentima. Slijedi nam meč sa Velsom. Naravno, idemo po pobjedu. Drago mi je što sam dobio poziv i sto ću biti među najboljim "U-21" igračima u BiH.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.